Ο ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ


Οι πελάτες του κτηνιατρείου Ras SJ & Scheepers στη Phalaborwa της Ν. Αφρικής, εξοικειώνονται με ένα ασυνήθιστο μέσο πρόληψης μολύνσεων: το χαλκό.



Είναι γνωστό πως ο χαλκός είναι αντιμικροβιακός, δηλαδή εξουδετερώνει άμεσα και ολοκληρωτικά βακτήρια, υπαίτια για ασθένειες και ιούς. Μοιράζεται τις ιδιότητες αυτές με πολλά κοινά κράματα, όπως ο ορείχαλκος και ο μπρούντζος και όλα μαζί τα μέταλλα υπάγονται στην κατηγορία του Αντιμικροβιακού Χαλκού. Οι επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά, όπως οι πόρτες, οι διακόπτες, οι κουπαστές και τα χερούλια και οι πάγκοι, κατασκευάζονται πλέον από αντιμικροβιακό χαλκό και τοποθετούνται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο. Το ιατρείο του κ.Sampie Ras, ωστόσο, είναι το πρώτο του είδους του, που εκμεταλλεύεται τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού, για να συμβάλλει στην προστασία των ζώων που επισκέπτονται το ιατρείο του.



“Πρώτα από όλα, έχει πολύ καλή εμφάνιση και δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα,” εξηγεί ο κ. Ras. “Όλοι οι πελάτες μας ρωτούν, τι είναι αυτό το νέο χειρουργικό τραπέζι που προστατεύει αυτούς και τα κατοικίδιά τους; Είναι πράγματι ένα μεγάλο συν για την εικόνα του ιατρείου μας.”



Και συνεχίζει, για να περιγράψει τα πλεονεκτήματα στους πελάτες. “Το ιατρείο μας έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 30-40 άρρωστα ζώα τη ημέρα. Είναι ανακουφιστικό για τους πελάτες μας, να ξέρουν ότι έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από την απλή απολύμανση, για να προστατεύσουμε τα υγιή ζώα που μοιράζονται το ίδιο τραπέζι, για έναν απλό εμβολιασμό, για παράδειγμα.”



“Μερικά χειρουργεία μπορεί να διαρκέσουν πάνω από μια ώρα. Ο χαλκός, συνεχίζει να απολυμαίνει κάτω από τον ασθενή, ενώ χειρουργούμε. Μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.”



Ο κτηνίατρος έμεινε τόσο ευχαριστημένος με τα χειρουργικά τραπέζια, που αποφάσισε να εγκαταστήσει περισσότερες επιφάνειες Αντιμικροβιακού Χαλκού, για να ενισχύσει περαιτέρω τις διαδικασίες ελέγχου μολύνσεων. “Πλέον το ιατρείο μας διαθέτει πολλές επιφάνειες χαλκού. Όλοι οι διακόπτες, τα χερούλια των ψυγείων αποθήκευση εμβολίων, τα μπουκάλια αντισηπτικών, οι διακόπτες χειρισμού των φώτων στα χειρουργεία και τα χερούλια των τραπεζιών, είναι πλέον από χαλκό. Συνήθως, μέχρι τώρα αυτές οι επιφάνειες απολυμαίνονταν μια φορά την ημέρα. Πλέον, μέχρι την επόμενη απολύμανση, οι επιφάνειες συνεχίζουν να εξουδετερώνουν μικρόβια και συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των ασθενών μας.”
    Στην κορυφή