ΝΤΥΝΑΝ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


«Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα πωληθεί ως ζωντανό Νοσοκομείο, υψηλού επιπέδου, ώστε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός να διασώσει ένα μέρος, τουλάχιστον, της περιουσίας του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ κ. Α. Μαρτίνης, μετά τα σχόλια και τα δημοσιεύματα που αφορούν την πώληση του νοσοκομείου.
Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρτίνης διευκρίνισε ότι:

1. «Το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ είναι περιουσιακό στοιχείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και για την ανέγερση ή τη λειτουργία του, παρότι συνδιοικούμενο, δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση.

2. Όπως είναι γενικά γνωστό, το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε αποκλειστικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

3. Το κοινωφελές έργο που παρέχει επί δέκα συνεχή έτη το νοσοκομείο αυτό δεν εκτιμήθηκε από κανέναν επίσημο φορέα, παρά μόνο από τον ελληνικό λαό , η δε Πολιτεία οφείλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ από παρασχεθείσες υπηρεσίες προς το ΕΣΥ.

4. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ αποφάσισαν την πώληση του Νοσοκομείου προτού το κατασπαράξουν τα μαινόμενα συμφέροντα ή το απαξιώσουν.

5. Γίνεται κατανοητό ότι λόγο για την τύχη ενός περιουσιακού στοιχείου έχει μόνον ο ιδιοκτήτης και ο δημιουργός του και ουδείς άλλος, πολλώ δε μάλλον όσοι ασέλγησαν κατά του Ιδρύματος διαχρονικά. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο σημερινός Υπουργός Υγείας, ο όποιος δυστυχώς δεν μπορεί πλέον, από ό,τι φαίνεται, να θεραπεύσει τα αμαρτήματα μιας δεκαετίας».


    Στην κορυφή