ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΧΑΛΚΟ


Καθώς, η πόλη Iwaki (Ιουάκη) – η πρωτεύουσα του νομού Fukushima – ξαναχτίζεται μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που υπέστη το 2011, δυο νηπιαγωγεία του νομού αναβαθμίσανε με αντιμικροβιακό χαλκό τις κοινόχρηστες επιφάνειες τους όπως, τις βρύσες και τις κουπαστές, αποσκοπώντας στη προστασία της υγείας των παιδιών.

Η περσινή τραγωδία είχε ως αποτέλεσμα την επιτακτική ανάγκη να ανακατασκευαστούν και να ανακαινιστούν αμέτρητες εγκαταστάσεις καθώς επίσης, οι κακές συνθήκες διαβίωσης που ακολούθησαν έφεραν στην επιφάνεια την ανάγκη πρόληψης νοσημάτων. Συνεπώς, τα νηπιαγωγεία Kanaya και ο βρεφικός σταθμός Ojima τοποθέτησαν χάλκινες κουπαστές, βρύσες, πόμολα και επιφάνειες αφής που εξοντώνουν συνεχώς τα βακτηρίδια, τους ιούς και τους μύκητες, ακόμα και ανάμεσα στον καθαρισμό.

Τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τα οφέλη των νέων εγκαταστάσεων, που ανοίξανε στα μέσα Μαρτίου με τη παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, με το προσωπικό του σταθμού να επισημαίνει το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη νοσημάτων, ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή, για την υγεία των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους.

Ο Διευθυντής του νηπιαγωγείου Kanaya, κ. Hideko Saito, δήλωσε σχετικά: «οι νέες κουπαστές και βρύσες εγκαταστάθηκαν στις αρχές της εποχής των ιώσεων. Πολλά νηπιαγωγεία στην πόλη έπρεπε να κλείσουν λόγο της έξαρσης ιώσεων, αλλά στο δικό μας νηπιαγωγείο, ούτε ένα παιδί δεν έπαθε ίωση. Δεν γνωρίσω την επιστήμη πίσω από αυτό, αλλά είμαι σίγουρος πως συνδέεται άμεσα με τις χάλκινες κοινόχρηστες επιφάνειες μας.»

Για περισσότερες πληροφορίες, case study και έρευνες εγκαταστάσεων χαλκού, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.antimicrobialcopper.org


    Στην κορυφή