ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ


Δωρεάν διαγνωστικές, θεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, στους πάσχοντες από νόσο Αλτσχάϊμερ και τους συγγενείς τους , θα παρέχονται σ’ ένα νέο Κέντρο Ημέρας για τη νόσο, που πρόκειται να λειτουργήσει στο Δήμο Αμαρουσίου.

Το μνημόνιο λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας για τη νόσο Αλτσχάϊμερ, πρόκειται να υπογράψει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 13:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Πρέπει να επισημανθεί ότι το Κέντρο αυτό αποτελεί την πρώτη κοινωνική δομή στα Βόρεια Προάστια, για την υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάϊμερ.


Ο κ. Πατούλης ενόψει της λειτουργίας του νέου Κέντρου σημειώνει:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνει και λειτουργεί υποστηρικτικές δομές για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, στις 21 Σεπτεμβρίου, ξεκινούμε τη λειτουργία του νέου Κέντρου Ημέρας, ώστε οι συμπολίτες μας που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ να έχουν μία ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας μέσα σε μία οργανωμένη μονάδα, η οποία θα στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες και θεραπευτές.

Στο νέο Κέντρο θα παρέχονται δωρεάν διαγνωστικές, θεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους πάσχοντες, παράλληλα με την ενημέρωση και εκπαίδευση που θα παρέχεται στις οικογένειές τους και στους φροντιστές τους.
Οι ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως και ο καθένας μας, έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Ημέρας τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να έχουν ποιότητα στη ζωή τους. Θα βοηθήσουμε επίσης τις οικογένειες αλλά και τους φροντιστές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη φύση της νόσου.

Το Κέντρο Ημέρας για τους ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι μία ακόμη παροχή για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και αξίζει να αναφέρομαι ότι είναι η πρώτη κοινωνική δομή στα Βόρεια Προάστια για την υποστήριξη όσων πάσχουν από τη νόσο.»

Το Κέντρο Ημέρας στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου 8, στο Μαρούσι.
Από τις 22 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
από τις 09:30 – 13:00.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 - 6180073




    Στην κορυφή