ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ


Ενημερωτική συνάντηση για τα προγράμματα προαγωγής της υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου, στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν οι Δήμοι, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ενόψει της 1ης Γενικής Συνέλευσης του νέου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας.

Το νέο Δίκτυο συνενώνει τα τρία υπάρχοντα Δίκτυα, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, και το Δίκτυο Δήμων Προαγωγής της Υγείας, είναι πιστοποιημένο μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει μέλη 160 Καλλικρατικούς Δήμους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Δικτύου κ. Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της συνένωσης των Δικτύων και έθεσε τις προτεραιότητες των Δήμων όσον αφορά την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Ο Διευθυντής του Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις εργασίες του τελευταίου συνεδρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λιέγη του Βελγίου τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και για το πλαίσιο που ισχύει στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Επίσης έκανε σύντομη παρουσίαση των διατάξεων του νέου καταστατικού του Δικτύου, το οποίο έχει εγκριθεί από περισσότερους από 100 Καλλικρατικούς Δήμους με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, εμπειρογνώμων του Δικτύου αναφέρθηκε σ’ ένα βασικό πρόγραμμα του Π.Ο.Υ. που αφορά στην περιγραφή του προφίλ υγείας των πόλεων και τα σχέδια δράσης.

Επίσης σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας αναφέρθηκαν η Δρ. Ε. Μεσθεναίου με θέμα την Πολιτική των Υγιών Πόλεων για την Τρίτη Ηλικία, η Κωνσταντίνα Φραγκιά – Τσίβου, M.D., Ph.D Παθολογοανατόμος για την πρόληψη του μελανώματος και η κα Μαρία Δημοπούλου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες.


    Στην κορυφή