ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με νέο, μοναδικό για την Β. Ελλάδα ιατρικό εξοπλισμό, νέες ιατρικές υπηρεσίες και νέες παροχές, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του «Ομίλου Ιατρικού Αθηνών», Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του πιο σύγχρονου ιδιωτικού Νοσηλευτηρίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Το μεγάλο ραντεβού της Επιστήμης με την Τεχνολογία» χαρακτήρισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το νέο επενδυτικό σχεδιασμό για το Ιατρικό Διαβαλκανικό, ο πρόεδρος και ιδρυτής του. Επισήμανε ότι με τη νέα τεχνολογία αιχμής ύψους 10 εκατ. ευρώ, η συνολική επένδυση στο νοσοκομείο κατά την πρώτη δεκαετία υπερβαίνει τα 160 εκατομμύρια ευρώ.

O Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε ότι στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, στους αμέσως επόμενους μήνες, τίθενται σε λειτουργία:
-O Γραμμικός Επιταχυντής TRILOGY που οδηγεί τις εξελίξεις στην Ακτινοθεραπεία παγκοσμίως. Είναι το πρώτο TRILOGY που εγκαθίσταται στην Β.Ελλάδα και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζει κάθε μορφή καρκίνου, με ακρίβεια η οποία είναι κάτω του χιλιοστού χωρίς να επιβαρύνει τους γύρω υγιείς ιστούς με ταχύτητά που ολοκληρώνει τις πιο περίπλοκες θεραπείες σε μόλις 2 λεπτά. Επιτρέπει στους ασθενείς θεραπείες ακόμη και σε πνεύμονες, εγκεφαλικές μεταστάσεις αλλά και σε όλα τα όργανα του σώματος.

«Τα εξειδικευμένα περιστατικά ακτινοχειρουργικής το TRILOGY θα υποστηρίζονται από το νέο εξειδικευμένο μας «Κέντρο Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής» στην Αθήνα όπου εγκαθίσταται το πλέον σύγχρονο σύστημα Novalis Tx», πρόσθεσε ο Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, κάνοντας λόγο για την πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς, στην Ελλάδα, από τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών.

Επίσης ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ανακοίνωσε ότι στο Ιατρικό Διαβαλκανικό εγκαθίσταται άμεσα το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci, με πεδία εφαρμογής την ουρολογία, γενική χειρουργική, την παιδοχειρουργική και την γυναικολογία, στο οποίο ήδη μετεκπαιδεύονται ιατροί του νοσοκομείου.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε ότι πέραν από το νέο τούτο μοναδικό ιατρικό εξοπλισμό το Ιατρικό Διαβαλκανικό εξοπλίζεται συνεχώς με ό,τι πιο σύγχρονο σε τεχνολογία αιχμής. Πρόσφατα, προστέθηκε νέος, υπερσύγχρονος εξοπλισμός τελευταίας γενεάς, όπως: Μαγνητικός Τομογράφος 3Τ μοναδικός στη Β. Ελλάδα, Αξονικός Τομογράφος 128 τομών SOMATOM, εξοπλισμός ηχοκαρδιογραφίας PHILIPS IE 33, υπέρηχος επιπέδου Β΄για τον έλεγχο του εμβρύου.

«Ανταποδίδουμε στο ένα εκατομμύριο πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν την υγεία τους κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας μας, ιατρικές παροχές ανάλογες των καλύτερων και πλέον εξειδικευμένων νοσηλευτηρίων του εξωτερικού. Κλείσαμε την πόρτα στην “εξαγωγή” ασθενών, προχωράμε ακόμη πιο δυνατά, σε νέα αναπτυξιακή προοπτική για την επόμενη δεκαετία. Η ιστορία των 10 χρόνων μας εγγύηση για το μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ομίλου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου στον σύντομο απολογισμό της πρώτης 10ετίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού, ανέφερε ότι η λειτουργία του συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, καθώς:
-Ανέβασε εντυπωσιακά τον πήχη στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στη Β. Ελλάδα, αναγκάζοντας και τους άλλους φορείς υγείας να προχωρήσουν σε βήματα εκσυγχρονισμού.
-Συνέβαλε στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας τα «τεχνολογικά εργαλεία» και τις συνθήκες ασφαλούς εργασίας, σε Έλληνες γιατρούς –πολλοί από τους οποίους επέστρεψαν από το εξωτερικό όπου διέπρεπαν – για να επιτύχουν σημαντικές διεθνείς και εγχώριες «πρωτιές», με νέες θεραπείες και χειρουργικές πράξεις. Εκπαίδευσε, μετεκπαίδευσε ιατρούς, διοργάνωσε συνέδρια και σεμινάρια.
-Δημιούργησε νέες προοπτικές ανάπτυξης στο σύνολο της Β. Ελλάδας. Δημιούργησε 1.000 νέες θέσεις εργασίας-εκτός των εργαζομένων και συνεργατών ιατρών-, κατέβαλε συνολικά 200 εκατ. σε δαπάνες μισθοδοσίας και 100 εκατ. στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ για το σύνολο της επένδυσής του, δεν έχει λάβει καμία επιδότηση.
-Συνέχισε το Κοινωνικό έργο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στη Β. Ελλάδα, με έμφαση στις ακριτικές, ευπαθείς περιοχές και στα παιδιά.

«Τέλος θα ήταν μεγάλη παράληψη μας, εάν δεν ευχαριστήσουμε σήμερα δημόσια τους καταξιωμένους στον ελληνικό αλλά και στον Διεθνή χώρο επιστήμονες που από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασαν, πίστεψαν στο όραμά μας και μαζί κάναμε το όραμα πραγματικότητα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ το προσωπικό, Νοσηλευτικό – Διοικητικό κ.λ.π. για την προσωπική προσφορά τους, στην επιτυχία και αποδοχή του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, από τον κόσμο της Β. Ελλάδος» υπογράμμισε ο κ. Αποστολόπουλος.


ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


































ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Στην κορυφή