ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ: H ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ


Καλά νέα για τους... φλύαρους. Μια εκτενής επιστημονική έρευνα του Ινστιτούτου της Επιδημιολογίας Καρκίνου της Δανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της χρήσης κινητών τηλεφώνων και της εμφάνισης του καρκίνου του εγκεφάλου.

Στην έρευνα, που καλύπτει μια περίοδο 18 ετών, συμμετείχαν περισσότεροι από 350.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι χρήστες είχαν ίδιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στον εγκέφαλο με τους μη χρήστες.

Τα πορίσματα, που δημοσιεύονται σε βρετανικό ιατρικό περιοδικό, έρχονται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων ερευνών που καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα, ενώ σημαντικοί καρκινολόγοι επιστήμονες από διάφορες χώρες χαιρέτισαν τόσο τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην έρευνα όσο και τα πορίσματα που προέκυψαν.

Όμως, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν άλλες έρευνες που εγείρουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η χρήση κινητών δεν είναι καρκινογόνος, ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για έναν ενδεχόμενο τέτοιο κίνδυνο. Συμβουλεύει, δε, όλους τους χρήστες κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα κινητά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Επιπλέον, διερευνώνται οι ακόμη πιο μακροπρόθεσμες συνέπειες της χρήσης κινητών -πέραν των 18 ετών-, η ιδιαιτέρως συχνή χρήση τους, καθώς και οι επιπτώσεις στα παιδιά.

Πηγή Zougla.gr


    Στην κορυφή