Μη επεμβατικό facelift με συνδυασμό θεραπειών προσώπου


Οι μη επεμβατικές θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής που βοηθούν να βελτιωθεί η εμφάνιση του προσώπου είναι οι θεραπείες εκείνες που παρουσιάζουν αυξητική τάση σε αριθμό εφαρμογών ταχύτατα κάθε χρόνο. Όταν μάλιστα εφαρμόζονται συνδυαστικά μπορούν να προσφέρουν αποτελέσματα που είναι αντάξια ενός facelift.

Με πιο δημοφιλή, ίσως, θεραπείες τα ενέσιμα υαλουρονικό και το γνωστό botox, καθώς και τις εφαρμογές λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας να κερδίζουν διαρκώς περισσότερο έδαφος. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαιτάνης μας εξηγεί πως μπορούμε να ανανεώσουμε το πρόσωπό μας με συνδυαστικές θεραπείες.

Συνδυασμός ραδιοσυχνοτήτων (Accent) & Ενυδάτωσης για Ολική Επαναφορά της επιδερμίδας του προσώπου από το καλοκαίρι.

Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι κάπως αφυδατωμένη, έχοντας χάσει την φρεσκάδα και την ελαστικότητά της. Αν λοιπόν θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά μια πιο υγιή εικόνα στο πρόσωπό μας δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε μια σειρά μη επεμβατικών αισθητικών θεραπειών, έτσι ώστε να κάνουμε την επιδερμίδα μας να «ξανανιώσει»!

Με τις ραδιοσυχνότητες Accent διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Οι περιοχές του προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί το Accent είναι γύρω από τα μάτια, για να απαλύνει και να λειάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί στα μάγουλα με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμφάνιση του δέρματος, όσο και να προκαλέσει σύσφιξη στην περιοχή, προσφέροντας στο πρόσωπο μια πιο φρέσκια όψη. Ένα άλλο σημείο στο οποίο μπορεί να εφαρμοστεί το Accent με πολύ καλά αποτελέσματα είναι στο προγούλι.

Μετά τη θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες ακολουθεί η διαδικασία της *ενυδάτωσης *προσώπου, η οποία ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) για να απομακρυνθούν οι ρύποι ή το μακιγιάζ. Στη συνέχεια γίνεται το πίλινγκ, δηλαδή η απολέπιση του δέματος που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Έτσι είναι ακόμη ευκολότερο να διεισδύσουν τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμοστούν στο δέρμα, πολυβιταμίνες κλπ. Έπειτα εφαρμόζεται ένας ειδικός ορός σε όλο το πρόσωπο που χάρη στον ιονισμό, μηχάνημα που με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος βοηθά τις ενυδατικές ουσίες να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Ακολουθεί η εφαρμογή της ενυδατικής μάσκας η οποία και παραμένει στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Τέλος μετά την αφαίρεση της μάσκας εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, ενώ καλό είναι πριν βγούμε στον ήλιο να μην ξεχάσουμε την χρήση αντηλιακού προσώπου.

Ο κύκλος των δύο θεραπειών μαζί περιλαμβάνει συνολικά 4 θεραπείες Accent και 2 θεραπείες ενυδάτωσης. Μία εβδομάδα μετά την πρώτη εφαρμογή Accent μπορεί να γίνει και η πρώτη ενυδάτωση. H ενυδάτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την χρήση φαρμακευτικών προϊόντων, είτε με την εφαρμογή υαλουρονικού.

Συνδυασμός Photon Derma Roller & αυτόλογων αυξητικών παραγόντων για ανάπλαση & αναζωογόνηση του δέρματος

To Photon Dermaroller είναι ένας κύλινδρος με πολλαπλές πολύ λεπτές βελόνες σε σειρές, μήκους από 0,5 - 2,0 mm.* *Αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση, που έχει ενσωματωμένη τη λάμπα τεχνολογίας LED, η οποία εκπέμπει το *Blue** **Light* (μπλε φως) και το *Red** **Light** *(κόκκινο φως), ανάλογα με την παρούσα ανάγκη, και την κεφαλή - ρολό που είναι εξοπλισμένη με πάνω από 200 ακίδες (μικροβελόνες).

Εφαρμογές

Το Photon Derma Roller μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί κλπ.) με τη χρήση του αντίστοιχου μήκους ακίδων. Συγκεκριμένα, η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 0,5mm βοηθά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμηση ρυτίδων, επιδιόρθωση επιφανειακών ουλών ακμής, ήπια τριχόπτωση, ενώ η χρήση του ιώδους φωτός με το ίδιο μήκος ακίδων συντελεί στην αντιμετώπιση ήπιων μορφών ακμής. Η εφαρμογή του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,0mm βοηθά σε περιπτώσεις εκτεταμένης τριχόπτωσης, επιφανειακών ραγάδων, βαθιών ουλών από εγχείρηση, ανεμοβλογιά, ακμή, κλπ. αλωπεκίας, ήπιας κυτταρίτιδας, ενώ για περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους.

Η Διαδικασία

Ένας πολύ αποτελεσματικός συνδυασμός είναι αυτός με μεσοθεραπεία με τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Στην περίπτωση αυτή η ίδια η συσκευή χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της μεσοθεραπείας, καθώς τα υλικά και οι ουσίες που ο γιατρός θέλει να εφαρμόσει στο δέρμα δεν χρειάζεται να εγχυθούν με ένεση, αλλά διαχέονται και απορροφώνται πλήρως μέσω των χιλιάδων μικρονυγνών που έχει σχηματίσει το derma roller. Έτσι, η θεραπεία λειτουργεί τριπλά: κινητοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου με τις μικροβελόνες, βοηθάει στην πλήρη απορρόφηση των υλικών από το δέρμα και χαρίζει στην επιδερμίδα τα ευεργετικά αποτελέσματα του Red και του Blue Light.

Διάρκεια Θεραπείας

Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και την έκτασή της μία συνεδρία μπορεί να διαρκέσει 10-40 λεπτά, ενώ από την περιοχή και το βαθμό του προβλήματος θα εξαρτηθεί και ο συνολικός αριθμός εφαρμογών. Συνήθως συνιστώνται 2 - 3 συνεδρίες με απόσταση 10-15 ημέρες μεταξύ τους.

Αποτελέσματα

Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιξη και σφρίγος, καταπολέμηση της χαλάρωσης, των ουλών και των ραγάδων, ενίσχυση σε περιπτώσεις αλωπεκίας, ενώ γενικά αφήνει ένα σαφώς πιο νεανικό στην υφή και στην όψη του δέρμα. Ανάλογα με το πρόβλημα ο γιατρός θα διαλέξει τον κατάλληλο τρόπο εφαρμογής του Photon Derma Roller.


Συνδυασμός Botox & Υαλουρονικού Οξέως για σβήσιμο των ρυτίδων

BOTOX (για μέτωπο & μάτια)

Αν στο μέτωπο καθώς και στην περιοχή γύρω από τα μάτια παρατηρείται συνοφρύωση ή ρυτίδες έκφρασης, η ιδανική αντιμετώπιση είναι η εφαρμογή botox στα σημεία αυτά. Πρόκειται για μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μύ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις. Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάτε από τον οργανισμό. Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, που βρίσκονται στην περίοδο της ζωής τους, όπου αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης και γενικά η όψη του προσώπου να δείχνει πιο κουρασμένη. Με τη βοήθεια του botox μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο και στο μέτωπο. Έτσι ο γιατρός με μια λεπτή βελόνα, εγχύει το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός που εμφανίζεται υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ μπορεί να επιστρέψει κανείς άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες από την εφαρμογή γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Ενώ μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες το botox αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ (για γέμισμα ρινοπαρειακών ρυτίδων)
Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα μιας κι αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο συνήθως τις ρινοπαρειακές (ρυτίδες γύρω από το στόμα) ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση, ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή ελαφρύ πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια.

Οι θεραπείες με ενέσιμα, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 10-12 μήνες.

Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS
www.agaitanis.gr




    Στην κορυφή