ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ


Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη μηχανισμών ιατρικής πρόληψης δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώνει από 1 έως 31 Μαρτίου 2011, το Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Άθλησης την Αιγίδα και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Μάρτιος 2011 - Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας. Σκοπός της είναι η κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, δεύτερου σε θνησιμότητα καρκίνου στον αναπτυγμένο κόσμο.
Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50-70 ετών για δωρεάν πραγματοποίηση της εξέτασης ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης αίματος στα κόπρανα (Mayer Κοπράνων) στις μονάδες του Ομίλου Βιοιατρική σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα διαγνωστικά κέντρα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.


    Στην κορυφή