ΜΕΙΩΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ


"Με επείγον έγγραφο της «υπηρεσιακής» κατά τα άλλα Κυβέρνησης καλείται η Διοίκηση του Ευαγγελισμού να επικυρώσει ουσιαστικά τον νέο πετσοκομμένο οργανισμό του Νοσοκομείου με συγχώνευση τμημάτων (30% λιγότερα) και μείωση εκατοντάδων οργανικών θέσεων. Τόσο πολύ επείγονται να αλυσοδέσουν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας με τις εγκληματικές οδηγίες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ, που δεν μπορούν να συγκρατηθούν ούτε τρεις μέρες πριν τις εκλογές! "Tα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ευαγγελισμού και προσθέτει:

"Τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι ειδικές κλίνες (ΜΕΘ κ.λπ.) κατά 80%, που έχει αυξηθεί ο όγκος εργασίας κατά 25–30% σε όλους τους δείκτες, που έχουν αναπτυχθεί δεκάδες εξειδικευμένα τμήματα (μεταμοσχεύσεις, διαγνωστικές και θεραπευτικές εξετάσεις κ.λπ.) και χωρίς να έχει αναπτυχθεί ούτε μία δημόσια δομή πρωτοβάθμιας υγείας, να μειώνονται οι οργανικές θέσεις με απόφαση της Διοίκησης κατ΄ αρχήν το Φθινόπωρο του 2011, και τώρα με επιπλέον μείωση - κατά εκατοντάδες θέσεις – απ’το Υπουργείο Υγείας.

Αν σ΄αυτή την κατάσταση προστεθούν και η πενιχρή χρηματοδότηση απ΄τον κρατικό προϋπολογισμό για λειτουργικές δαπάνες, το μισθολόγιο-φτωχολόγιο των υγειονομικών και οι απλήρωτες εφημερίες τουλάχιστον 3 μηνών, αντιλαμβανόμαστε το νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα, εφόσον η οποιαδήποτε νέα Κυβέρνηση αφήσει στο απυρόβλητο τη δανειακή σύμβαση και συμμορφωθεί με τις κεντρικές επιλογές της Ε.Ε.



Απαιτούμε:

- Καμία μείωση οργανικών θέσεων, αντίθετα αύξηση τους για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των ασθενών και για να μπορούμε να εργαζόμαστε ανθρώπινα.

- Καμία συγχώνευση-κατάργηση τμήματος είτε δήθεν «λελογισμένη» είτε αυθαίρετη.

- Άμεση ενίσχυση απ΄ευθείας απ΄τον κρατικό προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια. Αυτό να γίνει παρά τις δεσμεύσεις της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, απ΄ τη στιγμή που απειλείται η απρόσκοπτη λειτουργία του τους επόμενους μήνες.

Καταδικάζουμε την ειρωνεία του Διοικητή που μας «προκάλεσε» να δώσουμε εντός λίγων ωρών (!) αντιπρόταση για τον νέο οργανισμό. Εμείς, οι εργαζόμενοι με ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων, με πολύμορφες κινητοποιήσεις έχουμε αναδείξει έγκαιρα το πρόβλημα και το τι θα σημαίνει αυτό για τη Δημόσια Υγεία, για μας υγειονομικούς αλλά κυρίως για τους αρρώστους

Διοργανώνουμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 14 Ιούνη 2012 στη 1μμ στα γραφεία της Διοίκησης για να αποτρέψουμε το νέο πετσόκομμα του οργανισμού.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ προϋποθέτει κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας (που ανθεί μέσα κι έξω απ’τα Νοσοκομεία) αλλά και μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά κι αξιοπρεπείς μισθούς που θα εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλο το λαό!"



Ρεπορτάζ Υγείας

    Στην κορυφή