ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχίαη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» με την υποστήριξη του Δήμου Ζωγράφου.

Μεγάλη και συγκινητική υπήρξη και σήμερα η ανταπόκριση του κόσμου που συνεχίζει, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Αττικής, για τη συγκέντρωση φαρμάκων που προορίζονται για ανασφάλιστους πολίτες. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιουργήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αποτελεί την πρότυπη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική που άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη τι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών. Συγκέντρωση φαρμάκων για ανασφάλιστους ασθενείς πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκτός από το Δήμο Ζωγράφου, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμπάκα, και στα Τρίκαλα.

"Στο διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου χιλιάδες συμπολίτες μας προσέφεραν σε κάθε πλατεία, σε κάθε δήμο, φάρμακα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό." δηλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης

Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει προσφέρει ιατροφαρμακευική περίθαλψη σε περισσότερους από 4600 ασθενεις, μέσα από ένα δίκτυο 238 εθελοντών γιατρών 23 ειδικοτήτων και ένα μεγάλο κοινωνικό φαρμακείο που εξυπηρετεί τις αναγκες των ανασφάλιστων και των οικονομικά εξαθλιωμένων.

Οι 20 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα που συλλέχθηκαν στο Δήμο Ζωγράφου μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ Κ. Καλλίρης, οι αντιδήμαρχοι κ Δ Διονυσσόπουλος και κ Βαλσαμιδάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Δήμου Ζωγράφου κκ Βουγιούκας, Χρηστιάς, Μαρίνης, Παπαγιαννόπουλος, Καλογιαννάκης, Πανή Νενεδάκη, Στραταντύνα και Κόλιας, οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κκ Λ Παυλογιανόπουλος, Ε Μελιάδου, Σ Πέτσα, Π Κατραμάνη, Μ Παιδιονόμου, Μ Αρναούτη, Π Μπέγκα, Ν Γεωργιάδη, Ε Δασκαλοπούλου και Χ Δασκαλόπουλος, καθώς και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ κα Γ Γκοβόστη και κος Ν Παπαχρήστου.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Επίσης, το Κοινωνικό Φαρμακείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9-1 λειτουργεί για τη χορήγηση φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες.
    Στην κορυφή