ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ


"Το μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών είναι το πρώτο ειδικό μισθολόγιο που καθιερώθηκε με το Ν. 1397/83 και την έναρξη του ΕΣΥ το 1985. Έκτοτε, πολύ αργότερα και σταδιακά, προβλέφθηκαν και άλλα ειδικά μισθολόγια.", επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και προσθέτει:

"Το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο τα 2 τελευταία χρόνια έχει απομειωθεί, όπως οι μισθοί όλων των άλλων δημοσίων υπαλλήλων (οριζόντιες περικοπές, απώλεια 13ου και 14ου μισθού), αλλά και ακόμη περισσότερο αφού καταργήθηκαν:

1. Το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης,

2. Η αυτοτελής φορολόγηση (20%) των εφημεριών,

3. Η μείωση κατά 20% του ωρομισθίου των εφημεριών, πολλές από τις οποίες δεν αποζημιώνονται καθόλου.

Έτσι, μέχρι σήμερα οι απώλειες του μισθολογίου μας προσεγγίζουν το 40% του μισθού μας.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα και για να προετοιμάσουν νέα επιδρομή στο μισθολόγιό μας παραπληροφορούν για το ύψος του μισθού μας, ανεβάζοντάς τον σε ποσά που ξεπερνούν τα 5.000 €.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και ζητάμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Οι καθαρές αποδοχές μας ανάλογα με το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας κυμαίνονται από 1.000 € έως 2.200 € το μήνα (σας επισυνάπτω αποδείξεις).

Η καθιέρωση του μισθολογίου μας ως «ειδικού» πέρα της αποκλειστικής απασχόλησης (κανένα άλλο εισόδημα), ανταποκρίνεται στις πολυετείς σπουδές μας (πέρα των 10 ετών), στην ανάγκη διαρκούς και διά βίου συνεχιζόμενης επιμόρφωσης, αλλά και στη διάθεσή μας στην υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο (εφημερίες).

Αντιλαμβάνεστε ότι κάθε περαιτέρω μείωση του μισθού μας θα καθιστά αδύνατη την προάσπιση και της επιστημονικής μας ακόμη επάρκειας και είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο το μισθό μας."


    Στην κορυφή