ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "Making More Health"


Η Boehringer Ingelheim και οι Changemakers του Ashoka ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη του διαγωνισμού Making More Health, στο πλαίσιο της τριετούς παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την εύρεση και την υποστήριξη καινοτόμων λύσεων σε σημαντικά προβλήματα υγείας παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός προς το κοινό, το οποίο καλείται να υποβάλλει μέσω της ιστοσελίδας www.changemakers.com/morehealth προτάσεις και ιδέες για καινοτόμα μοντέλα και λύσεις που μπορούν να αλλάξουν τις υπάρχουσες πρακτικές στο χώρο της υγείας. Οι τρεις καλύτερες προτάσεις για προγράμματα που συμβάλλουν στην επίτευξη της ατομικής, οικογενειακής και κοινοτικής ευημερίας θα βραβευθούν με το ποσό των 10. 000 δολαρίων.

Ο διαγωνισμός αναζητά λύσεις που αφορούν όλο το φάσμα της υγείας, από την πρόληψη και τον τρόπο ζωής, μέχρι τη διάγνωση και τη θεραπεία. Θα γίνουν δεκτές συμμετοχές που στοχεύουν, ενδεικτικά, στην καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, στην καλύτερη πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στην ενίσχυση των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, καθώς και στην προστασία ευαίσθητων τμημάτων του πληθυσμού. Μπορείτε να υποβάλλετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2011.

«Ο διαγωνισμός Making More Health εκφράζει τη δέσμευση της Βoehringer Ingelheim στην υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα της υγείας και στη βελτίωση της υγείας των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων» δήλωσε ο Jean de Scheftsik de Szolnok, Vice President Southern Europe της Boehringer Ingelheim. «Προσεγγίζοντας νέες λύσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ο διαγωνισμός συμβάλλει στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος στο οποίο θα είναι εφικτή η καλή υγεία για όλους».

Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή στο διαγωνισμό μέσω της ιστοσελίδας www.changemakers.com/morehealth όπου μπορούν να συζητήσουν και να μοιραστούν ιδέες σχετικά με διαφορετικές προσεγγίσεις στην υγεία, να σχολιάσουν άλλες συμμετοχές, και να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους προτάσεις.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετέχουν ο Dr. Andreas Barner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim καθώς και ο Aman Bhandari, Σύμβουλος του CTO του Υπουργείου Υγείας των Η.Π.Α., θα επιλέξουν την ομάδα των υποψηφίων και η διαδικτυακή κοινότητα των Changemakers θα ψηφίσει για να αναδείξει τους τρεις νικητές. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα που μας δίνει η συνεργασία αυτή με τη Boehringer Ingelheim ώστε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα των changemakers σε όλο τον κόσμο και να προβάλλουμε τις λύσεις που προτείνουν σε όλους όσους τις αναζητούν» είπε η Diana Wells, Πρόεδρος του Αshoka. «Η Boehringer Ingelheim αναλαμβάνει ένα σημαντικό ηγετικό ρόλο αναγνωρίζοντας την αξία που έχει η ανάδειξη κατάλληλων λύσεων σε θέματα υγείας για την επιχειρηματική της δραστηριότητα.». Η πρωτοβουλία «Making More Health»

Πρόκειται για μια τριετή παγκόσμια συνεργασία μεταξύ του ομίλου φαρμακευτικών εταιριών Boehringer Ingelheim και του οργανισμού κοινωνικών επιχειρηματιών Ashoka με στόχο τη βελτίωση της υγείας στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή επικεντρώνεται στο άτομο, στην οικογένεια και στην κοινότητα, μέσω της αναγνώρισης και της υποστήριξης των πιο ελπιδοφόρων λύσεων στα προβλήματα υγείας.

Η πρωτοβουλία «Making more health» επικεντρώνεται στο άτομο, στην οικογένεια και στην κοινότητα, μέσω της αναγνώρισης και της υποστήριξης των πιο ελπιδοφόρων λύσεων στα προβλήματα υγείας. Η συνεργασία περιλαμβάνει την υποστήριξη μιας σειράς προγραμμάτων με στόχο την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής 50 κορυφαίων κοινωνικών επιχειρηματιών (επιλέγονται ως «Ashoka Fellows») των οποίων οι ιδέες οδηγούν σε συστημικές λύσεις στον τομέα της υγείας. Μέσω του διαδικτυακού διαγωνισμού των Changemakers το κοινό προσκαλείται να υποβάλλει τις ιδέες του σχετικά με τρόπους που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Το πρόγραμμα «Making more health» θα επικεντρωθεί επίσης στην επόμενη γενιά των Changemakers μέσω ενός προγράμματος για τη νεολαία (youth venture program) όπου θα συμμετέχουν νέοι στο σχεδιασμό λύσεων για την υγεία στις κοινότητές τους.

«Το πρόγραμμα Making More Health φέρνει κοντά δύο οργανισμούς που είναι αφοσιωμένοι στην εύρεση καινοτόμων ανθρώπων και ιδεών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της υγείας», δήλωσε ο Καθηγητής Dr. Andreas Barner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim. «Μέσω αυτής της συνεργασίας θα παρουσιάσουμε ουσιαστικές και βιώσιμες λύσεις που μπορούν να πετύχουν την ατομική αλλά και την οικογενειακή ευημερία στις κοινότητες παγκοσμίως».

Ο Πρόεδρος του οργανισμού Ashoka, Bill Drayton, σχολιάζει: «Κάποιοι τομείς που σχετίζονται με την υγεία είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί, όπως η ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, ένας τομέας στον οποίο η Boehringer Ingelheim συνεισφέρει διαρκώς εδώ και 125 χρόνια. Οι υπόλοιποι τομείς του συστήματος υγείας, όμως, δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Η συνεργασία Making More Health δημιουργεί μια παγκόσμια και επιχειρηματική/κοινωνική συμμαχία, που καθοδηγείται από κορυφαίους επιχειρηματίες και είναι ανοιχτή στις λύσεις εκείνες που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο το σύστημα».

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα Making More Health έχει υποστηρίξει 4 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Rebecca Onie, που ίδρυσε το Health Leads στις Ηνωμένες Πολιτείες, του Frank Hoffman, που ίδρυσε το Discovering Hands στη Γερμανία, του Guillame Bapst, ιδρυτή του Αndes στη Γαλλία & της Luh Ketut Suryani, που ίδρυσε το ομώνυμο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας στην Ινδονησία.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.makingmorehealth.org

Σχετικά με τον Ashoka

Ο οργανισμός Αshoka είναι η παγκόσμια ένωση των κορυφαίων κοινωνικών επιχειρηματιών – ανδρών και γυναικών με πρωτοποριακές λύσεις για τα πιο επείγοντα κοινωνικά προβλήματα. Από το 1981, ο Ashoka έχει βοηθήσει 3000 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες “Ashoka Fellows” παρέχοντας σε αυτούς επαγγελματική υποστήριξη και πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών σε 70 χώρες. Ο Ashoka είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και για τη δημιουργία ενός κόσμου, στον οποίο ο καθένας μπορεί να είναι «Changemaker», ενθαρρύνοντας την καινοτομία και την επίλυση των προβλημάτων. www.Ashoka.org


    Στην κορυφή