ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ


O Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενισχύει περαιτέρω το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει τόσο στα άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας όσο και στο περιβάλλον τους ξεκινώντας συνεργασία με Κοινωνική Λειτουργό. Η κα Νάντια Ζιαγκουβά θα εργάζεται στα γραφεία του Συλλόγου με μερική απασχόληση και θα παρέχει στο εξής, δωρεάν, τηλεφωνική υποστήριξη και πληροφορίες, καθημερινά 11.00-13.00, στα τηλέφωνα του Συλλόγου.
Η πρόσληψη της Κοινωνικού Λειτουργού έγινε έπειτα από δωρεά της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS HELLAS.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2007 από τους ίδιους τους Πάσχοντες, με στόχο:

Την παροχή συμπαράστασης και βοήθειας προς τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑμΣΚΠ) και τις οικογένειές τους.
Την παροχή έγκυρης και έγκριτης ενημέρωσης προς όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, που αφορά τις εξελίξεις στον επιστημονικό και φαρμακευτικό τομέα, καθώς και την αποκατάσταση.
Την υποδοχή των νεοδιαγνωσθέντων έτσι ώστε «η γνώση να γίνει δύναμη». Τη συμπαράσταση για την αντιμετώπιση των προσωπικών, εργασιακών, οικογενειακών δυσκολιών των ΑμΣΚΠ και του περιβάλλοντός τους.
Την παροχή χώρου και η οργάνωση συναντήσεων για αλληλοϋποστήριξη και ενημέρωση των ΑμΣΚΠ, των οικογενειών τους αλλά και των φίλων τους.
Τη συνεργασία με όλες τις ιατρικές και λοιπές επιστημονικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της νόσου.
Τη λειτουργία ειδικών ομάδων προσφοράς ψυχολογικής υποστήριξης, φυσικοθεραπευτικών ασκήσεων κ.ά.

Τη διεκδίκηση πάσης φύσεως προνοιακών παροχών, καθώς και τη νομοθετική κατοχύρωσή τους για τους πάσχοντες. Την παρέμβαση του ΣΑμΣΚΠ στα καθημερινά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

Στο σύλλογο απευθύνονται τόσο πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας όσο και άνθρωποι από το περιβάλλον.
Στα 4 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ο Σύλλογος κλήσεις και υπολογίζεται ότι τα αιτήματα υπερβαίνουν τα 12.000, ενώ οι περισσότερες αναφορές γίνονται για πληροφορίες σχετικά με τη νόσο και για τις κάθε είδους παροχές προς τους πάσχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας αλλά και για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μπορείτε να επικοινωνείτε:
Τηλέφωνο: 210 9600131 & 213 2035323,



Λίγα Λόγια για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας


Υπολογίζεται ότι 2.500.000 άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων 8.000-10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, είναι αγνώστου αιτιολογίας πολυπαραγοντική αυτοάνοση νόσος, εμφανίζεται σε ηλικία ανάμεσα στα 20 και τα 40, ενώ η μέση ηλικία έναρξης είναι στα 30, προσβάλλει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες σε ποσοστό 2:1, έχει ποικιλία συμπτωμάτων που τη χαρακτηρίζουν και θα πρέπει κάποιος να επισκεφτεί νευρολόγο για να γίνει παρακλινικός έλεγχος, καθώς πολλές παθήσεις μοιάζουν με τη ΣΚΠ και για το λόγο αυτό πρέπει να ελεγχθούν και να αποκλειστούν, τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν σε ένταση, από πολύ ελαφριά έως και πολύ βαριά, ενώ μπορεί να εξαλειφθούν είτε με τη βοήθεια φαρμάκων είτε άλλων θεραπευτικών μεθόδων. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: δεν είναι μεταδοτική ασθένεια, δεν είναι κληρονομική πάθηση, δεν είναι ψυχική διαταραχή και δεν είναι θανατηφόρος.


    Στην κορυφή