ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11 Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ


Πρόκειται για απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων ΓΝΑ Σισμανογλείου – Παραρτήματος (1ο ΙΚΑ) που όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους:
"Το τελευταίο εξάμηνο, από την ένταξη του νοσοκομείου μας στο ΕΣΥ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία συστηματική διαδικασία υποβάθμισης της λειτουργίας του και απαξίωσης της εργασίας όλων μας.

1. Η τεράστια έλλειψη σε βασικά αντιδραστήρια, βασικές εξετάσεις, υλικά και φάρμακα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που νοσηλεύουμε, καθιστούν αδύνατη την άσκηση βασικών ιατρικών πράξεων (αφήνοντας έκθετο το προσωπικό του νοσοκομείου) και αμφισβητούν επί της ουσίας την ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα η συνεχής αποψίλωση του νοσοκομείου μας από νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχει οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας ολόκληρων τμημάτων και υπηρεσιών και σε τεράστια εντατικοποίηση της δουλείας των εργαζομένων. Τα καθημερινά προβλήματα επιτείνονται από την συνεχιζόμενη ανασφάλεια σε σχέση με το μέλλον του νοσοκομείου και του προσωπικού.

2. Η παράνομη τοποθέτηση ειδικευόμενων ιατρών από τη διοικήτρια κ. Οικονόμου στο Σισμανόγλειο (ενώ ήταν στη λίστα αναμονής για το νοσοκομείο μας) παρακάμπτοντας την αντίθετη γνώμη του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και των επιστημονικων διευθυντών του νοσοκομείου μας και με ταυτόχρονη αποχώρηση των παρατασιακών συναδέλφων που εργάζονταν εδώ, αποψιλώνει επιπλέον το νοσοκομείο από ειδικευόμενους και εγείρει πολύ σημαντικά ζητήματα. Ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγονται οι συνάδελφοι να υπηρετήσουν στο ένα ή το άλλο νοσοκομείο; Τι είδους θέση καταλαμβάνουν οι συνάδελφοι στο Σισμανόγλειο; Οργανική ή προσωποπαγή, που θα καταργηθεί όταν τελειώσουν την ειδικότητά τους; Τι θα ισχύσει για όσους πρόκειται να διοριστούν από εδώ και πέρα; Γιατί παρέκαμψε η κ. Οικονόμου τη νόμιμη διαδικασία; Τα παραπάνω ερωτήματα απαιτούν επιτακτικά απαντήσεις!

3. Εκκρεμεί ακόμα η πληρωμή ως και 7 μηνών δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών για το σύνολο του προσωπικού ενώ η πληρωμή του μισθού μας από 1/1/2012 βρίσκεται ακόμα στον αέρα.

Απαιτούμε
1. Άμεση κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου σε αντιδραστήρια – βασικές εξετάσεις – υλικά και φάρμακα για να μπορούμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Απαιτούμε τη λύση των προβλημάτων άμεσα, αλλιώς θεωρούμε ότι η ίδια η λειτουργία του νοσοκομείου καθίσταται επισφαλής.
2. Άμεση ενημέρωση και δημοσιοποίηση για το νέο οργανισμό του νοσοκομείου. Δεν δεχόμαστε συμφωνίες εν κρυπτώ και κουβέντες παρασκηνίου. Απαιτούμε το Υπουργείο και η διοίκηση να πάρει θέση για το μέλλον του νοσοκομείου! Εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει το νοσοκομείο ως λειτουργική μονάδα.
3. Άμεση ανάκληση της τοποθέτησης των συναδέλφων στο Σισμανόγλειο. Καμία εφαρμογή της κατάπτυστης τροπολογίας, που αποψιλώνει τα νοσοκομεία και οδηγεί στο κλείσιμό τους. Να μην καταργηθεί καμία θέση ειδικότητας. Όλοι οι συνάδελφοι που περιμένουν στις λίστες των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ να διοριστούν σε οργανικές θέσεις. Να ξανανοίξουν τώρα οι λίστες αναμονής για τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. Κλειστή λίστα σημαίνει κλειστό νοσοκομείο.
4. Άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο νοσοκομείο. Δεν νοείται οι ασθενείς να φεύγουν από το νοσοκομείο χωρίς φαρμακευτική αγωγή! Ένταξη του νοσοκομείου στην υπηρεσία 1535.
5. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Αποφασίζουμε:
1. Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Σισμανογλείου Δευτέρα 20/11/2011 με κλείσιμο της εφημερίας.
2. Συντονισμό και ενημέρωση όλων των αρμόδιων συνδικαλιστικών και τοπικών φορέων για το πρόβλημα της λειτουργίας του νοσοκομείου".


    Στην κορυφή