ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (Φ.Σ.Α), με Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 31/1/2011, απεφάσισε τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 4/2, Δευτέρα7/2 και Τρίτη 8/2, καθώς και νέα απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το Νομοσχέδιο στην ολομέλεια της βουλής. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι ο Φ.Σ.Α. δεν θα επιτρέψει ποτέ σε ξένα συμφέροντα να αλώσουν τα φαρμακεία μας και να διαλύσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Επίσης, απεφάσισε άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους των ταμείων που δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους από 1/3/2011.
"Η μετάθεση της ημερομηνίας από 1η Φεβρουαρίου σε 1η Μαρτίου, έγινε ώστε να μη θεωρηθεί ότι η κίνηση αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να πιεστεί το Υπουργείο Υγείας για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το προς κατάθεση νομοσχέδιο.
Υπογραμμίζουμε ότι, παρόλο που η οικονομική κατάσταση των φαρμακείων έχει φτάσει πλέον σε αδιέξοδο, ο ένας μήνας που δίνουμε διορία στα ασφαλιστικά ταμεία για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς αυτά, είναι η τελευταία που τους δίνεται για να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους τους" όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου.

"Παρ’ όλες τις δημόσιες, και από τηλεοράσεως ακόμα, δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας για πληρωμή των οφειλομένων από το Σεπτέμβριο του 2010, αυτή τη στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία ΟΠΑΔ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ και ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ οφείλουν μόνο στο ΦΣΑ πάνω από 150.000.000 Ευρώ και σήμερα ενημερωθήκαμε από τον ΟΠΑΔ ότι θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση.
Πιθανώς μέχρι την 1η Μαρτίου να έχουν προστεθεί και άλλα ταμεία στη λίστα των ταμείων που δεν είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους. Για όλα αυτά, θα υπάρξει η ίδια αντιμετώπιση.

Καλούμε την κυβέρνηση, εγκαταλείποντας τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να σκύψει πάνω από τους ασφαλισμένους και τους φαρμακοποιούς, καλύπτοντας τα φάρμακα των ασφαλισμένων και εξοφλώντας τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς, πράγμα που έτσι κι αλλιώς είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να κάνει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κων. Λουράντος.


    Στην κορυφή