ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ


Απεργούν στις 19 Οκτωβρίου οι 6.500 οδοντίατροι (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και ελεύθεροι επαγγελματίες) της Αττικής. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει στην πανοδοντιατρική απεργία που εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία , στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Οι Οδοντίατροι καταγγέλλουν ότι 9.000.000 ασφαλισμένοι στερούνται πλέον και της υποτυπώδους οδοντιατρικής περίθαλψης, με την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ακόμη αρνούνται την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος τους με αδιαφανείς και ασαφείς συνθήκες που οδηγούν σε εμπορευματοποίηση της Οδοντιατρικής.

Τέλος καταγγέλλουν τον καταιγισμό των διοικητικών και φορολογικών μέτρων με την μορφή τελών επιτηδεύματος και εκτάκτων εισφορών , που δίνουν το τελειωτικό κτύπημα στο κλαδο που πλήττεται από ανεργία και υποαπασχόληση.

«Οι οδοντίατροι», δήλωσε ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α. κ. Αθαν. Υφαντής, «μαζί με όλους τους Έλληνες αγωνιούν για το μέλλον της χώρας. Δεν θα δεχθούν όμως-συμπληρώνει ο κ. Υφαντής-περαιτέρω υποβάθμιση της οδοντιατρικής και της περίθαλψης των Eλλήνων».



Διαβάστε επίσης:



    Στην κορυφή