ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 2-5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Τη "διατήρηση αρραγούς πανιατρικού μετώπου και την έναρξη απεργιακού αγώνα ενάντια στην επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ" διακήρυξαν οι εκατοντάδες Ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που συμμετείχαν στη μεγάλη έκτακτη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ι.Σ.Α την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 στα γραφεία του.

Στην ο ιατρικός κόσμος, όπως αναφέρει στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΙΣΑ "διεκήρυξε την αποφασιστικότητά του να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην επαγγελματική και επιστημονική εξαθλίωση του ιατρικού σώματος καθώς και στην κατάρρευση του συστήματος Υγείας".

Τονίστηκε ότι για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας
από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αποφασίστηκε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση από 2 έως 5 Ιανουαρίου 2012 όλων των Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α κ. Πατούλη: «οι γιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους απαιτώντας την αναστολή της λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες της λειτουργίας του και ζητούν την εφαρμογή των θέσεων του Ι.Σ.Α για συλλογική σύμβαση κατά πράξη και περίπτωση, δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους και ελεύθερη επιλογή γιατρού. Απαιτούν την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια για τις οποίες ο Ι.Σ.Α ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές».

Προσθετει πως ο "Ι.Σ.Α έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την περαιτέρω συνέχιση της τακτικής «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Θα
παραμείνει σταθερός στο δρόμο της αντίστασης και ανατροπής της ακολουθούμενης από την κυβέρνηση αντιλαϊκής πολιτικής και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους.

Και την ώρα της κρίσης που πλησιάζει θα δώσει συντριπτική απάντηση στους «εκτελεστές» της λαϊκής Υγείας."



    Στην κορυφή