ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των ΔΣ των ΦΣ Αττικής και Πειραιά και

αφού εκτιμήθηκε η πορεία των πληρωμών, τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου (rebate,ΦΥΚ, φορολογικά, θεσμικά) και ελήφθη υπόψη η απαράδεκτη παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου αποφασίσθηκε:


· Πανελλαδική Απεργία Φαρμακείων Δευτέρα και Τρίτη 17 /18-12-2012

· Συνέχιση της Αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ



Οι φαρμακοποιοί ζητούν :


· Συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου

· Να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη



Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε :

“O αναβρασμός στην υγεία συνεχίζεται. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Χωρίς την χρηματοδότηση το πρόβλημα στην Υγεία θα διογκώνεται.

Ο υπουργός υγείας σκεπτόμενος ψύχραιμα και βλέποντας πως έχει η κατάσταση πρέπει να αναθεωρήσει την στρατηγική του . Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις , οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Ζητάμε συναντήσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της φαρμακευτικής περίθαλψης και να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει στο χώρο”.


    Στην κορυφή