ΚΕΕΛΠΝΟ: "ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΡΙΠΗΣ" Η ΕΛΛΑΔΑ


Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που συλλέγονται στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τα συστήματα επιδημιολογικής επιτήρησης που λειτουργούν στην χώρα, η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και από τα εργαστήρια αναφοράς γρίπης, όπου την τελευταία εβδομάδα επιτήρησης (18 – 24 Απριλίου 2011) δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα για γρίπη. (Για να δείτε την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για τη γρίπη: http://www.keelpno.gr/images/stories/keelpno/epoxiki_gripi/week16-2011.pdf) .

Από τις 4 Απριλίου 2011, δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έτσι, κατά την τρέχουσα περίοδο γρίπης 2010-2011, ο συνολικός αριθμός νοσηλευθέντων σε ΜΕΘ ανήλθε σε 368. Μέχρι σήμερα, 29 Απριλίου 2011, έχουν συνολικά καταγραφεί 179 θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ 8 ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη σε ΜΕΘ.

Με βάση όλα τα ανωτέρω, η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο πολύ περιορισμένης δραστηριότητας του ιού της εποχικής γρίπης και ουσιαστικά «εκτός εποχής γρίπης», όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Κέντρου.


    Στην κορυφή