KAT'OIKON NOΣΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ


Δύο χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωτοποριακού, για τα ελληνικά δεδομένα, προγράμματος Κατ' Οίκον Νοσηλείας για παιδιά με καρκίνο που υλοποιεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline, η βελτίωση που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των μικρών ασθενών είναι εντυπωσιακή.


  • Σημαντική μείωση των επισκέψεων στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την
  • Καλύτερη ψυχική κατάσταση των παιδιών, λιγότερη ταλαιπωρία στους δρόμους και τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων.
  • Μικρότερος κίνδυνος έκθεσης σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής.
  • Οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων.
  • Λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους.
  • Καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών που πραγματικά χρειάζονται Νοσοκομειακή περίθαλψη.

Έξι ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες / νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» πραγματοποιούν καθημερινά επισκέψεις στα σπίτια παιδιών με νεοπλασίες σε όλη την Αττική διενεργώντας απλές ιατρικές πράξεις όπως αιμοληψίες, περιποίηση καθετήρα Hickman και χορήγηση ενέσιμων θεραπειών στο σπίτι.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Φλόγα κα Μαρία Τρυφωνίδη δήλωσε οτι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών με νεοπλασίες. Εμείς από πλευράς μας βρισκόμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά τους στη ζωή και στην υγεία.

    Στην κορυφή