ΙΣΑ:ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Το αρραγές πανιατρικό μέτωπο,ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιχειρούμενη επαγγελματική απαξίωση, του Έλληνα γιατρού, διακήρυξαν οι γιατροί της Αθήνας, στη μεγάλη πανιατρική συγκέντρωση του ΙΣΑ, στο ξενοδοχείο President, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012.

Οι Γιατροί της Αθήνας, διακήρυξαν την αμετακίνητη θέση τους να μην επιτρέψουν παιχνίδια με την υγεία των πολιτών, αλλά και την επιστημονική και επαγγελματική εξαθλίωση του Έλληνα Γιατρού, με αμοιβές που απαξιώνουν την προσφορά τους.

Επέμειναν στην αναστολή λειτουργίας του παραπαίοντος ΕΟΠΥΥ μέχρι να καθοριστούν μέσα από διάλογο οι κανόνες λειτουργίας του, άλλως η
ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα κορυφωθεί και η ΠΦΥ απειλείται να τιναχτεί άμεσα στον αέρα.

Επιβεβαίωσαν την πάγια θέση τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αξιοπρεπείς αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, με διασφάλιση της ελεύθερης επιλογής γιατρού από τους ασφαλισμένους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις καθοριστικές δράσεις του ΙΣΑ, που υπήρξε πρωτοπόρος, στις διεκδικήσεις που συνετέλεσαν στην ικανοποίηση καθοριστικών, για την βιωσιμότητα του κλάδων αιτημάτων ,όπως είναι η παραχώρηση του δικαιώματος συνταγογράφησης και στους μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε ότι οι γιατροί στης Αθήνας, παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη, ανατρεπτική και τραυματική συγκυρία, για τον τόπο που απειλεί να έχει καταστροφικές και ισοπεδωτικές αλλαγές, στο χώρο της υγείας.

Προαναγγέλθηκε συνεργασία μεταξύ Ιατρικών Φορέων, με τους Κοινωνικούς Εταίρους και τους Εκπροσώπους των Ασφαλισμένων, ώστε από κοινού να δώσουν την μάχη ενάντια στην χωρίς όρια υποβάθμιση της Υγείας του Λαού και την κονιορτοποίηση της ΠΦΥ.

Ένα μήνα μετά την κατάργηση των Ταμείων Υγείας και τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο ΙΣΑ ζητά από κάθε Αρμόδια Αρχή να διερευνήσει αν οι δομές λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ καλύπτουν την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και σε σειρά εκκρεμοτήτων, για τις οποίες αναμένονται νομοθετικές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα.

Ειδικότερα εκκρεμούν :
Η νομοθετική ρύθμιση αξιοπρεπούς αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης ,για τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρούς και όχι το ρεζιλίκι των 10 ευρώ.
Η νομοθετική ρύθμιση, για την απόδοση των 350 εκατομμυρίων ευρώ , που οφείλεται στους συμβεβλημένους με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρούς .
Η έναρξη διαλόγου για τη Σύναψη Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους της Χώρας.
Τροποποίηση της Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 3008), ώστε να συμμετέχουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα εργαστήρια όλων των Αυτοαπασχολούμενων Εργαστηριακών Ιατρών.
Ανάκληση της απαράδεκτης εγκυκλίου για την απελευθέρωση της άσκησης της ιατρικής και νομοθετική κατοχύρωσή της σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
Ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, τα προβλήματα των Νοσοκομειακών, των Ταμειακών και των Νέων Ιατρών, τη φαρμακευτική περίθαλψη, την Ιατρική Ανεργία και Υποαπασχόληση, το Τ.Σ.Α.Υ. κ.ά.

Ο Ιατρικός κόσμος επαναβεβαίωσε την απόφασή του, να μην επιτρέψει στα επιχειρηματικά συμφέροντα , να αλώσουν το χώρο της υγείας σε βάρος των πολιτών και σε βάρος του επιστημονικού έργου και του εργασιακού χώρου των ιατρών Δεν πρόκειται να ανεχθεί, την περαιτέρω συνέχιση της τακτικής του «Αποφασίζουμε και Διατάζουμε» του σημερινού Υπουργού Υγείας.

Θα παραμείνει σταθερός στο δρόμο της αντίστασης και ανατροπής της ακολουθούμενης από την κυβέρνηση αντιλαϊκής πολιτικής και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και την ώρα της κρίσης που πλησιάζει, θα δώσει συντριπτική απάντηση στους «εκτελεστές» της Λαϊκής Υγείας.

Παρευρέθησαν: κ.Στάθης Τσούκαλος Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α.Π. και Γεν. Γραμματέας ΔΣ ΙΣΑ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος Πρόεδρος ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, κ. Δατσέρης Ιωάννης Πρόεδρος ΕΕΛΙΑ και Μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, κ. Πλακιώτης Ανάργυρος Πρόεδρος ΠΕΕΒΙ, κ.Κλεινάκης Ιωάννης Γεν. Γραμματέας ΠΟΣΙΠΥ, κ.Αθανάσιος Αποστολόπουλος Πρόεδρος ΣΕΥΠΙΚΑ, κ. Δημήτριος Λιάνος, Αντιπόεδρος ΣΕΥΠΙΚΑ, κ.Χατζηπαναγιώτου Θεόδωρος Πρόεδρος Πυρηνικών Γιατρών και Αντιπρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ, κ.Πατσουράκος Φώτιος Πρόεδρος Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων και Ταμίας ΔΣ ΙΣΑ, κ. Νίκος Σαραντάκος Γεν. Γραμματεας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων, κ. Ψυχάρης Παναγιώτης Πρόεδρος Συμβασιούχων Γιατρών ΙΚΑ Αττικής, κ. Σωτηρούδης Απόστολος Πρόεδρος Ι.Σ. Πατρών κ. Μαρία Λουκάτου Πρόεδρος Επαγγ. Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων και μέλοι της Συντονιστικής Επιτροπής Νέων Γιατρών και Ειδικευομένων ΙΣΑ.
Επίσης παρευρέθησαν: κ. Ρέντης Αχχιλέας Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, κ. Ρηγάκης Σωτήριος Επίτιμος Πρόεδρος ΙΣΑ, κ. Δρίτσας Σωτήριος Μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, κ. Καλιαμπάκος Σωτήριος Μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, κ. Θωμόπουλος Ανδρέας Μέλος Δ.Σ. IΣΑ, κ. Πιτσόλης Θεόδωρος Μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, κ. Ζαφειρίου Ευάγγελος Μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, κ.Μαρίνος Γεώργιος Μέλος Δ.Σ. ΙΣΑ, κ. Χατζούδης Σταύρος Μέλος Π.Σ. ΙΣΑ κ. Πάνγκαλης Ανδρέας, Λεονάρδου Πολύτιμη, Κουμάκης Εκλέκτορες ΠΙΣ.




    Στην κορυφή