ΙΣΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ


"Ένα πρώτο βήμα για την προάσπιση της Δημόσιας υγείας αποτελούν οι εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που αποφάσισε η κυβέρνηση." επισημαίνει σε ανακοινωσή του το ΔΣ του ΙΣΑ και προσθέτει:

"H διαχρονική προσπάθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την αναίρεση του μέτρου της δραστικής ουσίας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενή έδωσε ένα ισχυρό χαρτί στην κυβέρνηση στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι μία σημαντική εξέλιξη επετεύχθη δεν πρέπει να υπάρχει κανένας ασθενής που δεν θα πάρει από το γιατρό του την θεραπεία που είναι η πλέον κατάλληλη γι αυτόν.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια υγεία σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Παρά το γεγονός ότι οι εξαιρέσεις αυτές είναι σε σωστή κατεύθυνση αποτελούν την «ασπιρίνη» και όχι το φάρμακο του προβλήματος. Θα πρέπει ν αποσυρθεί το επικίνδυνο και επιστημονικά απαράδεκτο μέτρο της δραστικής ουσίας.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και αναλογιζόμενος την τεράστια ευθύνη που φέρει για την προστασία της καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να συνταγογραφούν ως εξής :

Εφόσον στις συνταγές απαλειφθεί το πεδίο «προτεινόμενη θεραπεία» ν αναγράφουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που θεωρούν αναγκαίο για τον ασθενή τους με την εμπορική του ονομασία στο πεδίο « οδηγία». Προσθέτοντας ότι: «ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση τροποποίησης της συνταγής»

Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Ο αγώνας συνεχίζεται… "
    Στην κορυφή