ΙΣΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνάς, οι ιατροί του ΙΚΑ και ο νοσοκομειακοί ιατροί. Ειδικότερα ανακοινώσε ότι αποφασίστηκαν:
1. “Τη συνέχιση της κατάληψης του Υ.Υ.Κ.Α.
2. Κυλιόμενες Απεργίες – Αποχές από τα ιατρικά καθήκοντα κήρυξαν οι Ι.Σ.Α. - Ι.Σ.Π. – Π.Ι.Σ. – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. – Ε.Ι.Ν.Α.Π. μέχρι και την Πέμπτη 10-02-2011 και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ πενθήμερη απεργία μέχρι τη Παρασκευή 11-02-2011.
3. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τα μέλη μας στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις και τη κατάληψη του Υ.Υ.Κ.Α.
4. Την ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Νομοσχεδίου υποβάθμισης της Υγείας του Λαού, θα πραγματοποιηθεί Πανιατρικό-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη Πλατεία Συντάγματος και Συναυλία, σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Η Συμμετοχή Λαού και Γιατρών κρίνεται επιβεβλημένη.
5. Καλούμε τους Έλληνες Γιατρούς, σεβόμενοι την ηθική και δεοντολογική παράμετρο της άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος, να μην γίνουν συνεργοί και υπηρέτες του Απεργοσπαστικού Μηχανισμού του Υπουργείου Υγείας και των μεθόδων εκφοβισμού που χρησιμοποιεί προκειμένου να τους υποχρεώσει να δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.
6. Ο Ι.Σ.Α. θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την Ιατρική Δεοντολογία.
7. Για Επείγουσες Περιπτώσεις Συνταγογράφησης οι συμπολίτες μας, αυτονοήτως χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του Υ.Υ.Κ..Α (Αριστοτέλους 17)
8. Τη συνέχιση της κατάληψης του Υ.Υ.Κ.Α.
9. Κυλιόμενες Απεργίες – Αποχές από τα ιατρικά καθήκοντα κήρυξαν οι Ι.Σ.Α. - Ι.Σ.Π. – Π.Ι.Σ. – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. – Ε.Ι.Ν.Α.Π. μέχρι και την Πέμπτη 10-02-2011 και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ πενθήμερη απεργία μέχρι τη Παρασκευή 11-02-2011.
10. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τα μέλη μας στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις και τη κατάληψη του Υ.Υ.Κ.Α.
11. Την ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Νομοσχεδίου υποβάθμισης της Υγείας του Λαού, θα πραγματοποιηθεί Πανιατρικό-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη Πλατεία Συντάγματος και Συναυλία, σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Η Συμμετοχή Λαού και Γιατρών κρίνεται επιβεβλημένη.
12. Καλούμε τους Έλληνες Γιατρούς, σεβόμενοι την ηθική και δεοντολογική παράμετρο της άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος, να μην γίνουν συνεργοί και υπηρέτες του Απεργοσπαστικού Μηχανισμού του Υπουργείου Υγείας και των μεθόδων εκφοβισμού που χρησιμοποιεί προκειμένου να τους υποχρεώσει να δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.
13. Ο Ι.Σ.Α. θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την Ιατρική Δεοντολογία.
14. Για Επείγουσες Περιπτώσεις Συνταγογράφησης οι συμπολίτες μας, αυτονοήτως χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του Υ.Υ.Κ..Α (Αριστοτέλους 17)”


    Στην κορυφή