ΙΣΑ: ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


"Μετά την ψήφιση του πρόσφατου Νόμου «Σκούπα» για την Υγεία μονοκομματικά και ερήμην των κοινωνικών εταίρων, η ταλαιπωρία των ασθενών κορυφώθηκε, ο εμπαιγμός του ιατρικού κόσμου απογειώθηκε και η λειτουργική κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. συνεχίστηκε.

Μνημονιακά δέσμια η κυβέρνηση και κυριολεκτικά εγκλωβισμένη η Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. στα λογιστικά τερτίπια της Τρόικα, χωρίς σαφές σχέδιο και προχειρότητα συνθλίβουν με την πολιτική τους, ότι απέμεινε από το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.

Με καταρρέον Ασφαλιστικό Σύστημα, με Νοσοκομειακούς γιατρούς, νοσηλευτές, γιατρούς του Ι.Κ.Α., εργαζόμενους στο Ε.Κ.Α.Β., συμβεβλημένους με ασφαλιστικά ταμεία γιατρούς και φαρμακοποιούς στους δρόμους και σε κινητοποιήσεις, καθώς και τους ασφαλισμένους να ταλαιπωρούνται και να διαμαρτύρονται για το χάλι στην υγεία, Κυβέρνηση και Υ.Υ.Κ.Α. δεν πτοούνται και ακάθεκτοι συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, με πρώτη στη λίστα την υγεία.

Με το άρθρο 2 του νομοθετήματος για τα «ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» και επικάλυμμα την εκκωφαντική σιωπή της Βουλής των Ελλήνων, απροστάτευτο το αγαθό της υγείας εκχωρείται στους εμπόρους υγείας και τους εργολάβους της ιατρικής εργασίας.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν και καθιστούν άκρως επίκαιρη την πλατφόρμα των θέσεων του Ιατρικού Αγωνιστικού Μετώπου, οι οποίες επικαιροποιήθηκαν στη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων.

Οι θέσεις αυτές εξειδικευόμενες οδηγούν σε λύσεις που υπηρετούν τη Δημόσια δωρεάν Υγεία και το Δημόσιο συμφέρον.
Διασφαλίζουν τη διαφάνεια, οικονομίες κλίμακος και αποτρέπουν την άκρατη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.
Προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, χωρίς να τους

επιβαρύνουν οικονομικά και διασφαλίζουν την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια του συνόλου των λειτουργών της υγείας.
Είναι καιρός Κυβέρνηση και Υ.Υ.Κ.Α. να αντιληφθούν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία και να αλλάξουν πορεία, πριν να είναι πολύ αργά."


    Στην κορυφή