ΙΣΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ


Την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», καταθέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α) "που μεθοδεύει το Υπουργείο Υγείας μετά τις καταγγελίες για συγκρούσεις μεταξύ συγκεκριμένων ιατρών στο Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου με συνέπεια τη μη ομαλή άσκηση των καθηκόντων τους και την διακινδύνευση της Υγείας των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο" όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του .

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του ζήτησε την άμεση παραπομπή των εμπλεκόμενων γιατρών στο πειθαρχικό και την απόλυσή τους σε περίπτωση που κριθούν επίορκοι.

Με τη δημοσιοποίηση του συμβάντος, ο Ι.Σ.Α απηύθυνε άμεσα στη Διοίκηση του Νοσοκομείο, επιστολή με την οποία ζητά να του κοινοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου ο Ι.Σ.Α να διερευνήσει τυχόν διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από τους ιατρούς μέλη του.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο Ι.Σ.Α δηλώνει τα εξής:

"Συμφωνούμε με τη διεύρυνση των καταγγελιών σε βάρος τριών παιδοκαρδιοχειρουργών του Κέντρου για παράβαση δεοντολογίας και παράβαση ιατρικού κώδικα και την απόδοση ευθυνών στην περίπτωση που τεκμηριωθούν όποια πειθαρχικά αδικήματα.

Ωστόσο, θεωρούμε απαράδεκτη και είμαστε απόλυτα κάθετοι σε όποια τυχόν μεθόδευση επιχειρείται από μέρους του Υπουργείου Υγείας για οριστικό κλείσιμο του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του νοσοκομείου με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, με πρώτο βήμα την προσωρινή εδώ και μερικές ημέρες αναστολή της λειτουργίας του και παράλληλη παραπομπή των καρδιοχειρουργικών περιστατικών στο «Ωνάσειο».

Είναι ανεπίτρεπτο να μπαίνει λουκέτο σε ένα νευραλγικής σημασίας Ειδικό Κέντρο Καρδιοπαθειών σε παιδιά, που εξυπηρετεί περιστατικά από όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που βάσει των αυξημένων αναγκών πάγιο αίτημά των γιατρών του νοσοκομείου είναι η δημιουργία Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα, μέσα στο οποίο θα αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα του παιδιατρικού πληθυσμού της Ελλάδας.

Αντί για αυτό, βλέπουμε με μεγάλη ευκολία να απαξιώνεται το έργο συλλήβδην του ιατρικού επιστημονικού προσωπικού που παρέχει τις υπηρεσίες του στο κέντρο, να οδηγούνται ιατροί σε αργία και να δρομολογούνται με συνοπτικές διαδικασίες στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Καταγγέλλουμε τη σπίλωση της υπόληψης των γιατρών και του προσωπικού των καρδιοχειρουργικών τμημάτων του Νοσοκομείου, με απώτερο σκοπό την εκ των υστέρων δικαιολόγηση του κλεισίματος των εν λόγω τμημάτων.

Εγκαλούμε τους χειρισμούς του Υπουργείου που οδηγούν στην αποδυνάμωση ή στο κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων του Νοσοκομείου

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να διοχετεύσει την ενέργειά του στη δημιουργία του συγκεκριμένου Κέντρου και όχι να μεθοδεύει την προώθηση των παιδιών με καρδιοχειρουργικά προβλήματα στο Ωνάσειο ή σε άλλα κέντρα ιδιωτικών συμφερόντων."



    Στην κορυφή