ΙΣΑ: ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ


Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν ιατρούς φοροδιαφυγάδες, το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

"Η θέση του Ι.Σ.Α είναι πάγια και ξεκάθαρη. Τεκμηριωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου και των ιατρών συμπεριλαμβανομένων είναι καταδικαστέες και οφείλουν να επισύρουν τις νόμιμες συνέπειες.
Καταδικαστέες είναι, επίσης, επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που στοχοποιούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και τις ρίχνουν βορρά στην κοινή γνώμη με στόχο τον αποπροσανατολισμό της από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Την ίδια ώρα η ανεργία και η υποαπασχόληση έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στον ιατρικό χώρο με τα ασφαλιστικά ταμεία να αδυνατούν να αποπληρώσουν επί 18 και 20 μήνες τους συμβεβλημένους ιατρούς, τα νοσοκομεία, επίσης, να δυσκολεύονται να καλύψουν τις δαπάνες των εφημεριών των γιατρών και το πολυδιαφημισμένο υπό έγκριση Σ/Ν για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που εκτιμάται ότι συνολικά θα αποκλείσει 16.000 γιατρούς που σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασφαλισμένους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Αυτές τις δύσκολες ώρες απαιτείται σοβαρότητα από όλους μας και κοινωνική συνοχή προκειμένου να απαλλαγούμε από τις παθογένειες του παρελθόντος και με σωστό βηματισμό να ξανακτίσουμε την νέα Ελλάδα.
Οφείλουν πρώτοι η επίσημη Πολιτεία και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αναλογιζόμενοι και τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες, με σύνεση, αποφασιστικότητα, χωρίς κραυγές και στοχοποιήσεις να προχωρήσουν στην εφαρμογή των δίκαιων εκείνων μέτρων που θα επιτρέψουν στον τόπο να ορθοποδήσει.
Οφείλουν να επιδιώξουν τη σύμπραξη της ελληνικής κοινωνίας στην εθνική αυτή προσπάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει άφεση αμαρτιών για τους πάσης φύσεως, ιδιότητας και επαγγέλματος παραβάτες.
Η άποψη του ιατρικού κόσμου είναι ότι αποσπασματικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις ενέχουν τον κίνδυνο περαιτέρω πυροδότησης του κοινωνικού αυτοματισμού, που μοιραία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες και ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας.
Το Δ.Σ του Ι.Σ.Α αναμένει τη συνεργασία της Πολιτείας για τον εντοπισμό και την τιμωρία των φοροδιαφυγόντων γιατρών, όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά με ουσιαστικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Βέβαια, οι περιπτώσεις αυτές δεν ακυρώνουν το γεγονός ότι οι Έλληνες γιατροί ασκούν με συνέπεια τα ιατρικά τους καθήκοντα και παρέχουν στον ελληνικό Λαό υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ελπίζουμε ότι η συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα φέρει ένα καλύτερο και αποδοτικότερο υγειονομικό σύστημα με ποιοτική Δημόσια Υγεία και αξιοπρεπή Έλληνα γιατρό".



    Στην κορυφή