ΙΣΑ: ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ


"Οι «ευρηματικές» και «λυσιτελείς» προτάσεις της Διευθυντρίας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά για κάλυψη των κενών των Νοσοκομείων των Νησιών κατά την τουριστική περίοδο, επιβεβαιώνουν τη χρεοκοπία του Ε.Σ.Υ.", αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΙΣΑ και προσθέτει:

"Με εθελοντές γιατρούς και «υιοθεσίες» υγειονομικών μονάδων των νησιών και με δόλωμα το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου από γιατρούς του Ε.Σ.Υ., επιχειρείται να συγκαληφθεί η ανικανότητα της Κυβέρνησης και της πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α. να εδραιώσει ένα αξιόπιστο και ασφαλές Σύστημα Υγείας.
Οι άστοχες Κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας κατ’ εντολή του Μνημονίου και η υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας, στο μεγαλείο τους.

Όταν νομοθετούσαν το Νόμο σκούπα για την Υγεία, αγνόησαν παντελώς τις κινητοποιήσεις και τις θέσεις των Ιατρικών Συλλόγων, καθώς και την προειδοποίηση ότι «Υγεία με Γιατρό στη Γωνία δεν γίνεται».

Σήμερα απευθύνονται στους γιατρούς των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης για εθελοντική εργασία στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Σάμο, τη Μυτιλήνη και την Ικαρία.

Ζητά η επίσημη Πολιτεία την εθελοντική συνδρομή εκείνων των γιατρών, που τους χρωστά τα δεδουλευμένα 15 μηνών από τον Ο.Π.Α.Δ. και 24 μηνών από άλλα ταμεία και τους κρατά σε οικονομική ομηρία, ανεχόμενη να διαβάλλονται καθημερινά ποικιλοτρόπως από μερίδα Μ.Μ.Ε.

Ο Ι.Σ.Α. στέλνει πολλά χαιρετίσματα στην εξουσία και την πληροφορεί, ότι Υγεία με μπαλώματα δεν γίνεται.

‘Όταν συνειδητοποιήσουν, ότι μόνο μέσα από ισότιμο Δημοκρατικό διάλογο και συνεργασία με τους φορείς των γιατρών θα οδηγηθούμε σε λύσεις, ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά ο τόπος, τότε και μόνο θα βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας με αποκλειστική διαχρονική ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνώντων.

Με καταρρέον Ε.Σ.Υ., με ενίσχυση του Επιχειρηματικού Συστήματος Υγείας και την επινόηση του Εθελοντικού Συστήματος Υγείας, δεν οδηγούμεθα πουθενά, δεν θα αλλάζουμε και συνεχώς θα βουλιάζουμε".



    Στην κορυφή