ΙΣΑ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


"Η πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. συνεχίζει να εμπαίζει τους λειτουργούς υγείας και τους ασφαλισμένους πολίτες", όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας οτι:

"Στην προσπάθειά τους να ακρωτηριάσουν με κάθε τρόπο τις δαπάνες υγείας και με όχημα τον θνησιγενή Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επιχείρησαν να πλασάρουν ως εκσυγχρονιστικό μέτρο τον «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας», που η έναρξη εφαρμογής του απέδειξε, ότι πρόκειται για «Εθνοσωτήριο Καταποντισμό των Υπηρεσιών Υγείας».

Για τρίτη φορά «κλείδωσαν» τη φαρμακευτική δαπάνη για το 2012 κατά 800 εκατομμύρια λιγότερα από το 2011, χωρίς να προϋπάρξει διάλογος με την Ιατρική Κοινότητα, και τον κ. Λοβέρδο για πολλοστή φορά με άνεση να φορτώνει το «Μπάχαλο» που έχει προκαλέσει η ανερμάτιστη πολιτική τους στο χώρο της υγείας, στις πλάτες των ελλήνων ιατρών.

Ο παριστάμενος Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., κ. Γ. Πατούλης, στα μεθεόρτια των ειλημμένων αποφάσεων, κατήγγειλε τον ευτελισμό της φαρμακευτικής περίθαλψης στα 23 ευρώ ανά μήνα για κάθε ασφαλισμένο, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα μεταφράζονται σε δυσεύρετο και ακριβό φάρμακο, τόνισε ότι η πρακτική αλλαγής των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αναγράφει ο θεράπων ιατρός από τους φαρμακοποιούς, συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Ως Ι.Σ.Α., ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι τα Υπουργεία Υγειοκτονίας και Ανεργίας ξεκίνησαν να εξορθολογήσουν τη φαρμακευτική δαπάνη, κίνηση

που από ετών πρότειναν οι Ιατρικοί Σύλλογοι, αλλά με τις υπερβολές τους θα κινδυνεύσει ενδεχομένως κόσμος να πεθάνει.

Οι αλλεπάλληλες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασφάλειας και άσκησης «ορθόδοξης» ιατρικής, συνιστούν ακραία ποιοτική της υποβάθμιση και εξαναγκάζουν τους ασφαλισμένους έμμεσα να πληρώσουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους τα φαρμακευτικά σκευάσματα που επί χρόνια εμπιστεύονται.

Ο Ιατρικός Κόσμος απορρίπτει τα τελεσίγραφα και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα γίνει συνένοχος στο συνεχιζόμενο «μακελειό» στο χώρο της Υγείας.

Οι Έλληνες Γιατροί σεβόμενοι την ιατρική και κοινωνική τους αποστολή, δεν θα υποκύψουν στους νομοθετικούς εκβιασμούς των «δήμιων» της Λαϊκής Υγείας και της ιατρικής αξιοπρέπειας.

Πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτους, θα εξακολουθήσουν να ασκούν το λειτούργημά τους και έμπρακτα θα απαντήσουν στα ανθυγιεινά μέτρα Κυβέρνησης και Τρόϊκα, που στοχεύουν να οδηγήσουν σε τριτοκοσμικό επίπεδο την υγεία του Ελληνικού Λαού.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, από κοινού να δώσουμε την απάντηση σε όσους επιμένουν να αγνοούν ότι, «η Υγεία είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος με την ψήφο του δεν εξουσιοδότησε καμία Κυβέρνηση, κανέναν Υπουργό Υγείας και καμία Τρόϊκα, να την καταστήσει τριτοκοσμοκή»."






    Στην κορυφή