ΙΣΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σχετικά με την "προοπτική φιλελευθεροποίησης της αγοράς τους φαρμάκου" που ανακοινώθηκε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ,στο πλαίσιο του συνεδρίου HealthWorld 2012 επισημαίνει τα εξής:

"Η υγεία και το φάρμακο είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η επίσημη πολιτεία να το παραδώσει στην εμπορευματοποίηση.

Είδαμε τις συνέπειες για τον ασθενή από το άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος δια χειρός Ανδρέα Λοβέρδου :τους τελευταίους μήνες ειδικά στην επαρχία υπήρξε διπλασιασμός του ποσού που διαθέτουν οι ασθενείς για κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις .

Το άνοιγμα της αγοράς του φαρμάκου θα οδηγήσει στο να διογκωθεί και να μετακυληστεί με ανεξέλεγκτες και αδιαφανείς διαδικασίες το κόστος για την φαρμακευτική περίθαλψη στον ίδιο τον ασθενή.

Θα δημιουργηθούν ασθενείς πολλών ταχυτήτων και την υγεία τους θα βρίσκουν πλέον μόνο όσοι μπορούν να την ακριβοπληρώσουν.

Την κρίσιμη αυτή περίοδο δεν υπάρχουν περιθώρια για «παιχνίδια» από καμία πλευρά.

Ζητάμε να σταματήσουν οι πειραματισμοί και να γίνουν σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις για να βγει από το αδιέξοδο του Δημόσιο Σύστημα Υγείας που σήμερα καταρρέει.

Έχουν ήδη εγκαταλειφτεί στην μοίρα τους οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες που η επίσημη πολιτεία τους πέταξε στον Καιάδα και σήμερα προσπαθούμε μέσα από τα Κοινωνικά Ιατρεία να τους στηρίξουμε και ν απαλύνουμε τις πληγές τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να εγκαταλειφτούν στην μοίρα τους και οι υπόλοιποι ασθενείς και να γίνουν έρμαιο στα παιχνίδια της ελεύθερης αγοράς .

Τέλος ζητάμε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και ν ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των εργαστηριακών εξετάσεων και των κλινικών πράξεων των συμβεβλημένων και πιστοποιημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ ."


    Στην κορυφή