ΙΣΑ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ Ο ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


"Στις 24/7/2012 εκδόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ έγγραφο βάσει του οποίου δίνονται 160.000.000 για την πληρωμή φαρμακευτικής δαπάνης για τον μήνα Μάιο 2012. Την ίδια στιγμή οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο 2012 ενώ για τις ιατρικές πράξεις η πλειονότητα δεν έχει πληρωθεί καθόλου το 2012.Παράλληλα οι ιατροί δεν έχουν πληρωθεί από 2ετίας τις παλιές οφειλές όλων των ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ." Τα παραπάνω επισημαίνει το ΔΣ του ΙΣΑ και προσθέτει:

"Φυσικά δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την πληρωμή των φίλων φαρμακοποιών. Οι ιατροί όμως έχουν φτάσει σε όρια εξαθλίωσης με καθημερινό κλείσιμο εργαστηρίων και γραφείων και απολύσεων προσωπικού με αδυναμία πλέον να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις, όπως εφορία, αγορά αναλωσίμων, πληρωμή ΔΕΚΟ κλπ.

Προ ημερών η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωνε ότι δεν έχει λεφτά στο ταμείο και αίφνης ανευρίσκονται για την πληρωμή φαρμακοποιών χωρίς να ληφθεί καμία πρόνοια παράλληλα για την πληρωμή των ιατρών. Αν ο τρόπος πληρωμής είναι να πληρώνονται όσοι κλείνουν τα γραφεία τους τότε να το γνωρίζουμε για να πράξουμε ανάλογα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΙΣΑ είχε πει στα μέλη του να μην ενταχθεί κανείς στον ΕΟΠΥΥ εάν δεν εξασφαλιστεί η διαρκής χρηματοροή. Καλούμε τους συναδέλφους να αποχωρήσουν από τον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ μέχρι να εξασφαλιστεί η μόνιμη χρηματοροή και νόμιμες και σοβαρές συμβάσεις. Επισημαίνουμε ότι «φωνούλες» που έσπευσαν να συγκροτήσουν συλλόγους γιατρών του ΕΟΠΥΥ, να σεβαστούν επιτέλους τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. και τις αποφάσεις του Δ.Σ του Ι.Σ.Α. και να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ εδώ και τώρα.

Η υπομονή των ιατρών εξαντλήθηκε. Υγεία χωρίς ιατρούς δεν γίνεται. Καλούμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει άμεσα τα οφειλόμενα στους ιατρούς και να μην παρανομεί, καταστρατηγώντας τον ΕΚΠΥ και τις συμβάσεις που έχει αποστείλει βάσει των οποίων πρέπει να πληρώνει εντός 45 ημερών.

Σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει και οι ηθικοί αυτουργοί θα έχουν ονοματεπώνυμο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση γιατί δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια, και ο Σεπτέμβριος «προμηνύεται» θερμός."
    Στην κορυφή