ΙΣΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ - ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


O Ι.Σ.Α. ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2011 έχει καλέσει τους ιατρούς - μέλη του να απέχουν της παροχής ιατρικών υπηρεσιών βάσει των συμβάσεων τους με τον ΟΠΑΔ, εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς του (συνολικά 350.000.000 ευρώ). Ταυτόχρονα έχει ζητήσει όλοι οι ιατροί να δέχονται όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου εισπράττοντας από αυτούς τις προβλεπόμενες από το νόμο ελάχιστες αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Σε συνέχεια της απόφασης αυτής και συμπορευόμενοι με την από 22-11-2011 απόφαση του ΠΙΣ, όπου αποφασίστηκε η αναστολή – επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων ιατρών έναντι του ΟΠΑΔ, ανακοίνωσε σήμερα ο ΙΣΑ ενώ καλεί τα μελη του:

Α) να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ
Β) να προβούν στην υπογραφή δήλωσης ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΔ από 1-12-2011, την οποία θα αποστείλουν στον ΙΣΑ, τον οποίο θα εξουσιοδοτήσουν για την κατάθεση της στην αρμόδια ΥΠΑΔ,
Γ) να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση από 1-12-2011 έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ
Δ) να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

Η ανακοίνωση καταλήγει οτι "σύμφωνα με την από 22-11-2011 απόφαση του ΠΙΣ η σχετική απόφαση ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογής αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα".


    Στην κορυφή