ΙΣΑ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ


Η αναγκαιότητα μιας εθνικής στρατηγικής πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης σε ομιλία του, κατά την έναρξη του 33ου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου , παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρέντζου.

Κατά την εναρκτήρια τελετή έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Καμίνης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κος Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων και Ταμίας του ΙΣΑ κος Πατσουράκος και πλήθος συναδέλφων καρδιολόγων και άλλων ειδικοτήτων.

Το πιο σημαντικό σημείο στο οποίο στάθηκε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης ήταν η σπουδαιότητα της ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ και οι Παράγοντες Κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου. «Να διατηρείς υγιείς πολίτες είναι πολύ πιο σημαντικό από το να θεραπεύεις ασθενείς. Αυτή την Πολιτική Υγείας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σήμερα, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι ασθενείς μένουν χωρίς ασφάλιση και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.» τόνισε ο κος Πατούλης,

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μιλώντας για τη σπουδαιότητα ενημέρωσης και κατάρτισης του ιατρικού σώματος για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τα νοσήματα που τον απαρτίζουν, έκανε ειδική μνεία στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα που διεξάγονται από τον ΙΣΑ και την Ιατρική Σχολή Αθηνών κάθε Τετάρτη δωρεάν και περιλαμβάνουν στον πρώτο κύκλο τους τα νεότερα δεδομένα των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των μαθημάτων μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γιατροί να λάβουν στη διεύθυνση http://www.isathens.gr/ ή και να παρακολουθήσουν ζωντανά τα μαθήματα στη διεύθυνση http://www.isathens.gr/synexizomeni-ekpaidefsi/metekpaideftika-mathimata-vivliothiki.html κάθε Τετάρτη 6:15-8:00 μμ.



Τελος, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει ήδη το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, διενεργώντας κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις στους ανασφάλιστους πολίτες, ενήλικες και παιδιά. «Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανοίγει νέους ορίζοντες στη μεγάλη αλυσίδα στήριξης των ανασφάλιστων ασθενών. Μέσα από την ίδρυση Παραρτήματος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κα την άρτια στελέχωσή του σε εξοπλισμό και δυναμικό, εξασφαλίζουμε στους ανασφάλιστους, ανέργους και παραμελημένους ασθενείς τη εξειδικευμένου δυνατότητα κλινικοεργαστηριακού καρδιολογικού ελέγχου. Προλαμβάνουμε αντί να θεραπεύουμε και θεραπεύουμε έγκαιρα πριν συμβεί το μοιραίο που θα κοστίσει τη ζωή του ασθενή. Η προσφορά της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είναι πολύτιμη και αποτελεί συμπεριφορικό και αξιακό πρότυπο προς όλες της επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες, προς όφελος του ασθενή πολίτη.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.



Κατά την εναρκτήρια τελετή, έγιναν τελος οι απονομές των τιμητικών διακρίσεων σε επιστήμονες που έλαβαν υποτροφίες εντός και εκτός Ελλάδας.
    Στην κορυφή