ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


O Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει "την αναλγησία του Υπουργείου Υγείας – Εργασίας και Ε.Ο.Π.Υ.Υ οι οποίοι με τους πειραματισμούς που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν στον χώρο της περίθαλψης, εντάσσοντας τους ασφαλισμένους στον πρόχειρο και θνησιγενή Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για 30 ευρώ το μήνα ταλαιπωρούν και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Συγκεκριμένα πληροφορηθήκαμε ότι για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι οποίοι περιθάλπονται από το Υποκατάστημα Ε.Ο.Π.Υ.Υ Παγκρατίου αναστέλλονται οι λήψεις Pap-Test μέχρι νεωτέρας για 30 ευρώ το μήνα, γιατί τόσο στοιχίζει η μηνιαία μεταφορά των δειγμάτων Pap-Test, μιας τόσο σημαντικής προληπτικής εξέτασης.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι, που είναι θεσμικά όργανα, έχουν σκοπό να προασπίσουν, αλλά και να προστατεύσουν την Δημόσια Υγεία, γι΄ αυτό ζητάμε άμεσα την επίλυση του θέματος. Επίσης σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα που είχαμε στείλει στις 1-11-2011, 8-12-2011, 6-12-2011 και 16-1-2012, γνωρίζοντας ότι η λειτουργία των εργαστηρίων του ΙΚΑ- Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι στον αέρα. Τους είχαμε ζητήσει να παρέμβουν για να διασφαλιστεί η λειτουργία αυτών και να αποφευχθεί κάθε είδους ταλαιπωρία των ασφαλισμένων πολιτών.

Σας επισημαίνουμε επίσης ότι καμία υπεύθυνη απάντηση έως τώρα δεν λάβαμε παρά μόνο εκείνη του Διευθυντή της Τοπικής Μονάδας Υγείας Αθηνών, την οποία και αυτή σας την επισυνάπτουμε.

Eαν ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα με 30 ευρώ την μεταφορά των Pap-Test, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά εξ΄ ιδίων χρημάτων προτίθενται να καλύψουν το ανωτέρω ποσό για όσο διάστημα απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, αλλά και η αποφυγή ταλαιπωρία τους", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.


    Στην κορυφή