ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


Στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του Καρκίνου του Μαστού που γίνεται παγκοσμίως κατά το μήνα Οκτώβρη, η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ του Νοσοκομείου METROPOLITAN, σε συνεργασία με την EUROPA DONNA HELLAS διοργάνωσε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο METROPOLITAN ανοιχτή ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού.

Η ημερίδα με θέμα της: ‘’ Ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού’’ και με σλόγκαν της ‘’Μαζί ψηλαφούμε το πρόβλημα’’, απευθύνθηκε σε όλες τις γυναίκες που ήθελαν να ενημερωθούν για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Ομιλητές ήταν οι γιατροί:


Βασίλης Βενιζέλος/Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan
ο οποίος αναφέρθηκε στη σύγχρονη Χειρουργική του Καρκίνου του Μαστού, η οποία περιλαμβάνει: Λιγότερο τραυματικές επεμβάσεις, ογκοπλαστικές τεχνικές ανάπλασης του μαστού και μικρότερη νοσηρότητα της μασχάλης (τεχνική βιοψίας φρουρού λεμφαδένα), υπό την προϋπόθεση βέβαια σωστής προεγχειρητικής διάγνωσης και προεγχειρητικού σχεδιασμού.

Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου/Επιμελήτρια Χειρουργός Μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan
η οποία μίλησε για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα μας κατά του Καρκίνου του Μαστού,για τους επιβαρυντικούς παράγοντες και τη σημασία του τακτικού απεικονιστικού ελέγχου σε συνδυασμό πάντα με την κλινική εξέταση .

Μιχάλης Παπαχαραλάμπους/Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan
ο οποίος ανέλυσε το ρόλο της λήψης ορμονών κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης και αναφέρθηκε στην Νέα προσέγγιση της Ορμονικής υποστήριξης σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου για Καρκίνο του Μαστού.

Και Βασίλης Κρέτσης/Πλαστικός Χειρουργός του Νοσοκομείου Metropolitan.
ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχία της αποκατάστασης του μαστού, που απαιτεί ένα μείγμα επιστήμης, τέχνης, χειρουργικής κατάρτισης, επιμονής, υπομονής και καλής συνεργασίας της ασθενούς με τον Πλαστικό Χειρουργό.


    Στην κορυφή