ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΑ


Tο Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.) μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του και με σκοπό την προαγωγή της έρευνας, της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης στα νοσήματα του πεπτικού συστήματος, διοργανώνει την 7η Εκπαιδευτική Διημερίδα με θέμα: «Εξελίξεις στη Γαστρεντερολογία & Ηπατολογία», στις 10 & 11 Φεβρουαρίου 2012, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Βασικός στόχος της 7ης Εκπαιδευτικής Διημερίδας είναι η ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας των νοσημάτων του γαστρεντερικού και του ήπατος. Επίσης, θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν στην κατανόηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της ορθής επιστημονικά προσέγγισης των γαστρεντερολογικών προβλημάτων με την ενδοσκόπηση. Έχουν κληθεί επιφανείς ξένοι καθηγητές για επιλεγμένες ομιλίες και επιπλέον θα υπάρξει ειδική θεματική ενότητα για τη διατροφή. Η διημερίδα απευθύνεται σε Ειδικευμένους και Ειδικευόμενους Γαστρεντερολόγους, σε Ιατρούς συναφών ειδικοτήτων με τη Γαστρεντερολογία, σε Διαιτολόγους, σε Διατροφολόγους, σε φοιτητές και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κήρυξη των εργασιών της Διημερίδας θα γίνει από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη. Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο κος Αλέξιος Γαλήνος, Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, με θέμα «Συνεδριακός Τουρισμός στην Αθήνα σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Στο πλαίσιο της διημερίδας θα απονεμηθούν οι καθιερωμένες ετήσιες υποτροφίες του ΕΛΙΓΑΣΤ σε έναν ιατρό και 5 ειδικευόμενους ιατρούς γαστρεντερολόγους, που επελέγησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος.
    Στην κορυφή