ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ HIV/AIDS


Τόσο η 28η Απριλίου όσο και η 1η Μαΐου είναι παγκοσμίως ημέρες αφιερωμένες στα εργασιακά δικαιώματα. Για το σύλλογο οροθετικών, Θετική Φωνή, είναι ευκαιρίες να γίνει γνωστό το θέμα των ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ για το HIV και το AIDS στο χώρο της εργασίας, που εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας τον Ιούνιο του 2010. Η χώρα μας έχει τριμερή δέσμευση ως προς το κείμενο, τόσο από την πλευρά των συνδικάτων, όσο και από την πλευρά των εργοδοτών αλλά και του Υπουργείου Εργασίας.

Μεταξύ άλλων το εκτενές κείμενο των ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ αναφέρει: "δεν θα πρέπει να επιβάλλεται σε κανέναν εργαζόμενο να κάνει εξέταση για HIV ή να αποκαλύψει εάν είναι ή όχι οροθετικός". "η πραγματική ή υποθετική οροθετικότητα κάποιου δεν θα πρέπει να αποτελεί
λόγο απόλυσης. Η αποχή από την εργασία λόγω ασθένειας ή θεραπείας λόγω HIV ή AIDS θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο με κάθε άλλη ασθένεια, λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία " "Τερματισμός της εργασίας" ", 1982".

Η Θετική Φωνή θα πραγματοποιήσει μέσα στον Μάιο συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με θέμα "Εργασία και άνθρωποι με HIV" καθώς και η έναρξη συγκεκριμένης mεκστρατείας για την αντιμετώπιση του στίγματος στον χώρο εργασίας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.



    Στην κορυφή