ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Νοσηλείας» για παιδιά με νεοπλασίες υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 2 χρόνια από τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 6.100 επισκέψεις από εξειδικευμένους νοσηλευτές σε όλη την Αττική, εξυπηρετώντας όλα τα παιδιά με νεοπλασίες που πληρούν τα κριτήρια για νοσηλεία στο σπίτι. Συνολικά έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει εξυπηρετήσει 312 παιδιά βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Παράλληλα το πρόγραμμα μειώνει σημαντικά την κίνηση στα νοσοκομεία και κατ’ αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών της νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών εκείνων που την έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού της GlaxoSmithKline, οι εργαζόμενοι ξενάγησαν περισσότερα από 100 παιδιά της Φλόγας στο Αττικο Πάρκο και ζωγράφισαν μαζί τους, δίνοντάς τους δύναμη στον καθημερινό αγώνα που καλούνται να δώσουν.

«Το πρόγραμμα Νοσηλεία στο Σπίτι ήταν ένα όνειρο των πρώτων γονιών που ίδρυσαν τη Φλόγα. Οι σχεδόν καθημερινές επισκέψεις στα Νοσοκομεία εξοντώνουν τα παιδιά και τις οικογένειες. Στα δύο χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα αποφύγαμε 6.100 επισκέψεις παιδιών στο νοσοκομείο και καλύψαμε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.& Α. Κυριακού και των δύο ογκολογικών τμημάτων του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, που τώρα στεγάζονται στο κτήριο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Χωρίς τη δική τους συνεργασία δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί το πρόγραμμα.

Τα παιδιά βρίσκονται σήμερα εδώ για να διασκεδάσουν στο πανέμορφο πάρκο αλλά και για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, στη διοίκηση και τους ανθρώπους της GlaxoSmithKline που βρίσκονται σήμερα εδώ», ανέφερε η Πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τρυφωνίδη.

«Σήμερα ήρθαμε ακόμα πιο κοντά στα παιδιά με νεοπλασίες δίνοντάς τους ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Τα οφέλη του προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους είναι πλέον ορατά χάρη στον επαγγελματισμό και την αφοσίωση της Φλόγας και των ιατρών και νοσηλευτών. Είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε σε ένα τόσο αξιόλογο κοινωνικό έργο αφιερωμένο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της GlaxoSmithKline Ελλάδας, κυρία Λένα Λυμπεροπούλου.

Φλόγα

Η Φλόγα είναι σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και διοικείται από τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Πολλοί γονείς, πολλά χρόνια, έδωσαν το χρόνο και την αγάπη τους, έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν την ψυχή τους στον αγώνα για καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών της Φλόγας.

Σήμερα, 28 χρόνια μετά την ίδρυση της η Φλόγα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα και έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως είναι ο Βόλος, η Ηγουμενίτσα, η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, η Πάτρα, η Πρέβεζα κ.α.

Η ΦΛΟΓΑ προσφέρει :
Αλληλεγγύη σε όσους κτυπά ο κεραυνός
Υπεύθυνη ενημέρωση σε όλους
Τη δυνατότητα κοινωνικής προσφοράς σε πολίτες και οργανισμούς

Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται :
Για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία
Την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
Για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους


    Στην κορυφή