Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ


Επείγουσα επιστολή απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με αίτημα να λυθεί άμεσα το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα δελτία μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, οι Πανελλαδικές Ομοσπονδίες Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών διαμήνυσαν ότι εάν δεν καταρτισθεί η σύμβαση του 2011 και δεν καταβληθεί η β΄ δόση μετακίνησης ΑμεΑ του έτους 2010, θα σταματήσουν να μεταφέρουν δωρεάν τους κατόχους των δελτίων μετακίνησης.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες φτάνουν διαμαρτυρίες στα γραφεία της Ε.Σ.ΑμεΑ. για λεωφορειούχους, οι οποίοι έχουν αρχίσει να μην δέχονται τα δελτία. Σε όλη τη χώρα τα άτομα με αναπηρία ανησυχούν και αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Ε.Σ.ΑμεΑ. ζητά άμεσα:
- Να οριστικοποιηθεί η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ. και έκδοσης νέων δελτίων μετακίνησης (άτομα που έχει εμφανιστεί η αναπηρία πρόσφατα).
- Έως ότου οριστικοποιηθεί η ανωτέρω διαδικασία, να δοθεί η απαιτούμενη παράταση για την ισχύ των δελτίων μετακίνησης του έτους 2010, με σκοπό την οικονομική προστασία των ατόμων με αναπηρία.
- Η διανομή των δελτίων να γίνει από τις Διευθύνσεις και στα Τμήματα Πρόνοιας (πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων) που λειτουργούν σήμερα στους Ο.Τ.Α. και από τα ΚΕΠ, δηλαδή σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν με την προηγούμενη ΚΥΑ (ΦΕΚ 560/30.04.2010).
- Σε συνεργασία με τις εταιρείες «ΟΣΕ» & «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», να ισχύσει η έκπτωση σε ποσοστό 50% για τα εισιτήρια των δικαιούχων δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ στο δίκτυο των σιδηροδρομικών μεταφορών.


    Στην κορυφή