Η Roche ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ mtm laboratories AG


Η Roche ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία θα εξαγοράσει το 100 τοις εκατό της mtm laboratories AG (mtm), μίας ιδιωτικής εταιρείας που εδρεύει στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Η mtm είναι μία παγκόσμια πρωτοπόρος εταιρεία στην ανάπτυξη in vitro διαγνωστικών με επικέντρωση στην πρώιμη ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τη μεγαλύτερη αγορά πρώιμης διάγνωσης στην ογκολογία. Η mtm θα ενσωματωθεί στην επιχειρησιακή μονάδα Ιστολογικών Διαγνωστικών της Roche (Ventana Medical Systems, Inc.). Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Roche θα καταβάλλει στους μετόχους της mtm αρχικά το ποσό των 130 εκατομμυρίων EUR περίπου, καθώς και το ποσό των 60 εκατομμυρίων EUR περίπου κατά την επίτευξη των σχετιζόμενων με την απόδοση ορόσημων. Η εξαγορά υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις προσεχείς εβδομάδες.

«Οι παθολογοανατόμοι βασίζονται ολοένα και περισσότερο στην ταχεία και επιτυχή ταυτοποίηση και κλινική επικύρωση μοριακών δεικτών που συσχετίζονται με τον καρκίνο του τραχήλου», είπε ο Daniel O’Day, COO Roche Diagnostics. «Τα προϊόντα της mtm είναι σε υψηλό βαθμό συμπληρωματικά με την καινοτόμο δοκιμασία cobas HPV της Roche για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων, η οποία χρησιμοποιείται για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η Roche θα έχει πλέον στη διάθεσή της ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που θα προσφέρει από κυτταρολογικό προσυμπτωματικό έλεγχο έως ιστολογική διάγνωση, παρέχοντας επίπεδα ιατρικής αξίας στους γυναικολόγους και στις ασθενείς παγκοσμίως τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα στο παρελθόν».

Οι αποκλειστικής ιδιοκτησίας δοκιμασίες της mtm βασίζονται στο βιολογικό δείκτη p16 και έχουν αναπτυχθεί για τον προσδιορισμό και τη διάγνωση προκαρκινικών τραχηλικών βλαβών. Το p16, ένα γονίδιο που εμπλέκεται στην καταστολή του όγκου στο κύτταρο, αποτελεί έναν τεκμηριωμένο δείκτη της πρώιμης ογκογόνου διαδικασίας που οδηγεί σε καρκίνο. Το επίπεδο της πρωτεΐνης p16 αυξάνεται σημαντικά μετά από επίμονη λοίμωξη με HPV και οδηγεί σε ογκογόνο μετασχηματισμό των κυττάρων στον τράχηλο της μήτρας.

Το αντιδραστήριο CINtec Plus Cytology της mtm είναι εγκεκριμένο για χρήση στην Ευρώπη για τον προσδιορισμό της υπερέκφρασης του p16 σε τραχηλικά δείγματα για την ανίχνευση προκαρκινικών βλαβών. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταξινόμηση των ασθενών με παθολογικό τεστ Παπανικολάου ή αποτελέσματα θετικά για HPV σε ασθενείς με και χωρίς σημαντική προκαρκινική βλάβη ή καρκίνο, μειώνοντας έτσι τις περιττές βιοψίες και διασφαλίζοντας την κατάλληλη αντιμετώπιση των ασθενών. Το CINtec Plus διευρύνει τη λύση της Roche στον έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, επιπλέον της δοκιμασίας cobas HPV και αμφότερες οι προσεγγίσεις μπορούν να παρέχουν διακριτά και συμπληρωματικά οφέλη στη διαχείριση των ασθενών.

Το δεύτερο προϊόν της mtm, το CINtec Histology, ανιχνεύει την υπερέκφραση του p16 και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με παραδοσιακές τεχνικές χρώσης για να βοηθήσει στον προσδιορισμό της υψηλού βαθμού τραχηλικής ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας (CIN) και του τραχηλικού καρκινώματος σε δείγματα βιοψίας. Αυτή η δοκιμασία συμπληρώνει τον σημερινό πρωτοπόρο στην αγορά κατάλογο ιστολογικών διαγνωστικών μεθόδων για τον καρκίνο της Roche.

«Ο συνδυασμός των δοκιμασιών cobas HPV και p16 μπορεί να επανακαθορίσει τα πρότυπα ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, βελτιώνοντας την ανίχνευση, μειώνοντας τις περιττές βιοψίες και βελτιώνοντας την επιβεβαίωση των προκαρκινικών βλαβών του τραχήλου της μήτρας», πρόσθεσε ο O’Day. «Αυτή η ολοκληρωμένη προσφορά, η οποία δεν έχει προηγούμενο στη βιομηχανία των διαγνωστικών, θα προάγει τη Roche σε μία ανώτερη ανταγωνιστική θέση στο πεδίο του ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

«Με την ηγετική θέση της στο χώρο των in vitro διαγνωστικών και την παγκόσμια εμβέλειά της, η Roche αποτελεί την ιδανική εταιρεία για την επιτάχυνση της υιοθέτησης των δοκιμασιών επόμενης γενιάς που βασίζονται στο p16, οι οποίες υπόσχονται τεράστια βελτίωση στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», σχολίασε ο Bob Silverman, CEO, mtm laboratories AG. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική επιτυχία των κυκλοφορούντων και υπό ανάπτυξη προϊόντων μας ως μέλη της οικογένειας της Roche». Εκτός από το όφελος του p16 στον έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου, το p16 έχει αναφερθεί ότι έχει αναδυόμενη κλινική χρησιμότητα και σε άλλους καρκίνους, περιλαμβανομένων των καρκίνων της πρωκτογεννητικής περιοχής, του καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου, του καρκίνου του πνεύμονα και του καρκίνου του μαστού.

CINtec PLUS Cytology και CINtec Histology

Το αντιδραστήριο CINtec Plus Cytology είναι εγκεκριμένο στην Ευρώπη για τον προσδιορισμό των πρωτεϊνών p16 και Ki-67 σε δείγματα τραχήλου της μήτρας για τεστ Παπανικολάου. Στις ΗΠΑ, το CINtec PLUS διατίθεται αποκλειστικά για ερευνητική χρήση. Η Roche θα ζητήσει από τον FDA των ΗΠΑ έγκριση προ της διάθεσης στην αγορά (PMA) με βάση προγραμματισμένες κλινικές μελέτες.

Το αντιδραστήριο CINtec Histology διατίθεται παγκοσμίως ως προϊόν IVD (κατηγορία I IVD στις ΗΠΑ) για την ποιοτική ανίχνευση των αντιγόνων p16 σε βιοψίες του τραχήλου της μήτρας. Η έγκριση προ της διάθεσης στην αγορά (PMA) από τον FDA των ΗΠΑ βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού.

Σχετικά με την mtm laboratories AG

Η mtm laboratories AG αποτελεί έναν πιστοποιημένο κατά ISO 9001 και ISO 13485 δημιουργό και κατασκευαστή In-Vitro Διαγνωστικών Συσκευών (IVDD) για χρήση στην πρώιμη ανίχνευση και διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση με έδρα στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας και θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.mtmlabs.com


    Στην κορυφή