Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


"Η ΟΕΝΓΕ είχε καταγγείλει δημοσίως το όργιο που συνέβαινε τα τελευταία χρόνια στην τιμολόγηση φαρμάκων υπό την υψηλή καθοδήγηση και κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Το όργιο συνεχίστηκε αδιάπτωτα μέχρι τις μέρες μας παρά τις επισημάνσεις που κάναμε ως ΟΕΝΓΕ στον κ.Λυκουρέντζο μόλις εκείνος ανέλαβε τα καθήκοντά του." επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει:

"Το πλέον σκανδαλώδες στην υπόθεση αποτελεί η τιμολόγηση των γενοσήμων, τα οποία προκλητικά αντί του 40% βρίσκονται στο 80% της τιμής των πρωτοτύπων,ενώ μερικά είναι και ακριβότερα από τα πρωτότυπα.

Άκρως επιβεβαιωτικές είναι οι έγγραφες επισημάνσεις στελέχους της αρμόδιας επιτροπής, από τις οποίες προκύπτει ότι μόνο από την τιμολόγηση του περσινού Αυγούστου επήλθε ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς ύψους 500 εκατ. ευρώ!

Χτες ακούσαμε σε τηλεοπτικό σταθμό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά να επιβεβαιώνει την αδιαφάνεια και τις περίεργες διαδρομές στο ζήτημα της τιμολόγησης. Δεν είναι όμως δυνατόν ο κ.Σαλμάς να αποφεύγει να μιλήσει ευθέως με ονόματα και στοιχεία για όσους ενέχονται στο όργιο σπατάλης, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σφαγιαστικές περικοπές μισθών και συντάξεων και συμπράττει στην ολοσχερή αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ που καταρρέει.

Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς τυχόν συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή."


    Στην κορυφή