Η ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ


Ακόμα και παιδιά έξι ετών μπορεί να εμφανίσουν διαταραχές όπως η ανορεξία και η βουλιμία! Έρευνα από Βρετανούς καθηγητές έδειξε ότι οι διατροφικές διαταραχές μπορεί να προσβάλουν τα θύματά τους, όσο αδύνατο και αν ακούγεται, ακόμα και στη νηπιακή ηλικία.

Αν και μέχρι τώρα τα νεαρότερα άτομα που παρουσίαζαν διατροφικά προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν έφηβοι 13 ή 14 ετών, μελέτη έδειξε ότι πολλά παιδιά ηλικίας 6 ετών χρήζουν νοσηλείας υποφέροντας από ανορεξία. Αλλα αρνούνται να φάνε και άλλα πιέζουν τον εαυτό τους να κάνουν εμετό μετά το γεύμα τους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου ανακάλυψαν σοκαρισμένοι κατόπιν έρευνας που διήρκεσε δεκατέσσερις μήνες ότι υπάρχουν δεκάδες περιστατικά ανορεξίας και βουλιμίας σε τρυφερή ηλικία. Από τις περιπτώσεις αυτές το 82% αφορούσε κορίτσια, ενώ το 18% αγόρια. Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, τα κορίτσια είναι αυτά που έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διατροφική διαταραχή σε μικρή ηλικία, ενώ τα αγόρια διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σε μεγαλύτερη ηλικία.

Οπως και να ’χει, τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας προειδοποιούν τους γονείς ότι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί, καθώς σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος παίζει η έγκυρη παρέμβαση. Ειδικότερα στις περιπτώσεις τόσο νεαρής ηλικίας οι διατροφικές διαταραχές δεν θεραπεύονται ούτε εύκολα ούτε άμεσα.

Πηγή Espresso


    Στην κορυφή