Η ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Με το μήνυμα "Μη μου στερείς τα φάρμακα, μου στερείς τη ζωή", η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, το Λεόντειο Λύκειο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάλεσαν μαθητές, γονείς και φίλους να φέρουν τα φάρμακα που τους περισσεύουν και να τα προσφέρουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τις ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών και των συμπολιτών μας που στερούνται βασικών αγαθών.

Η συγκέντρωση φαρμάκων έγινε στα πλαίσια της μεγάλης εκδήλωσης "Θύρες Ανοιχτές" που διοργάνωσαν σήμερα 14 Οκτωβρίου η Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου Πατήσιων, το Λεόντειο Λύκειο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο Λεόντειο Σχολείο σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Στόχος της συνδιοργάνωσης αυτής ήταν να ευαισθητοποιηθεί η νέα γενιά στην έννοια της αλληλεγγύης, να αποκτήσει βιωματικά το συμπεριφορικό μοντέλο της προσφοράς προς το συνάνθρωπο και να συμμετέχει ενεργά στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που ανέλαβαν από το Φεβρουάριο 2012 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Πρόκειται για μία πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, σύμπραξη της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας που εδράζεται στα γραφεία του Συλλόγου, Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο και εξυπηρετεί των ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων πολιτών. Μέσα από ένα δίκτυο 238 εθελοντών γιατρών 23 ειδικοτήτων έχει περιθάλψει ήδη 4600 ασθενείς, προσφέροντας τους ιατρική φροντίδα, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπευτική αγωγή.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων "Θύρες Ανοιχτές", ο υπεύθυνος διοργάνωσης της Ένωσης Αποφοίτων κος Παναγιώτης Μαμαλής εγκαινίασε μία σπουδαία έκθεση φωτογραφιας των μαθητών του Λυκείου με θέμα «Με τα µάτια του γείτονα», η οποία δηµιουργήθηκε από το πρόγραµµα ανταλλαγής επισκέψεων
των µαθητών του Λεοντείου Πατησίων µε το Γαλλοτουρκικό σχολείο του Saint Benoit της Κωνσταντινούπολης.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο υπεύθυνος διοργάνωσης της Ένωσης Αποφοίτων κος Παναγιώτης Μαμαλής ο διευθυντής του Σχολείου κος Κώστας, ο κος Θεοδωρόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης φωτογραφίας κος Κιούκας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κκ Κικίλιας και Ντινόπουλος, εκπρόσωποι της Ένωση Αποφοίτων και πλήθος γονέων και μαθητών του σχολείου.

Κατά το χαιρετιμό του ο κος Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι: "Το μήνυμα, όχι μόνο της έκθεσης αλλά και συνολικά όλων των εκδηλώσεων ήταν η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή, πέρα από ρατσιστικά φαινόμενα ή οποιαδήποτε φαινόμενα ρατσισμού που καταστρέφουν κάθε έννοια ανθρωπισμού και ανθρωπιάς

Η συγκέντρωση των φαρμάκων αυτών είναι σπουδαία κίνηση της Λεοντείου και της Ένωσης Αποφοίτων, την οποία και ευχαριστούμε από καρδιάς. Η προσπάθεια αυτή είναι πού σημαντική γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να χορηγούμε δωρεάν τα φάρμακα για τις θεραπευτικές αγωγές πολλών ανασφάλιστων πολιτών, που αδυνατούν να τα αγοράσουν από την άδεια τσέπη τους. Αν η αρρώστια είναι μία φορά οδυνηρή, και αν η φτώχεια είναι επίσης οδυνηρή, ο συνδυασμός αυτών - αρρώστια και φτώχεια μαζί - δημιουργεί για τον άρρωστο ένα αδιέξοδο απελπισίας, που πολλές φορές μπορεί να του κοστίσει και την ίδια του τη ζωή. Θεωρούμε την κίνηση όλων των μαθητών, των καθηγητών, των γονέων και κυρίως των αποφοίτων της Λεοντείου παραδειγματική για όλα τα σχολεία και όλους τους φορείς που διαπαιδαγωγούν τη νέα γενιά: τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές. Ένα είναι γεγονός: ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια που την έχουμε ήδη υλοποιήσει σε 27 Δήμους της Αττικής με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον σταθμό ΣΚΑΙ, έχουν σωθεί άνθρωποι. Και αυτό, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς"

Με τη σειρά του ο Γεν. Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπογράμμισε: "Με την προσπάθειά μας αυτή, που συνεχώς ενισχύεται από την υποστήριξη από αξιόπιστους φορείς και απλούς συνανθρώπους μας, επαληθεύεται για πολλοστή φορά ότι όλοι μαζί μπορούμε. Μέσα από τη μοναδική και ξεχωριστή προσφορά του καθενός μας, δυναμώνει η συνολική μας δράση με ορόσημο τον πάσχοντα συνάνθρωπο, αυτόν που υποφέρει και είναι αβοηθητος. Μπορούμε όλοι μαζί να θέσουμε τις βάσεις να χτίσουμε τα θεμέλια μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρινούς προσφοράς. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε οτι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αυτό που θα μας κρατήσει όρθιους είναι η βαθιά πίστη σε αυτό που υπηρετούμε με αγάπη, ανιδιοτέλεια και αφοσίωση. Αυτή είναι η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας άλλωστε: να δίνουμε αυτο που λείπει, να συμπληρώσουμε αυτο που χρειάζεται, να προσφέρουμε αυτο που δεν υπάρχει, να δίνουμε το παρόν στις ανάγκες του κόσμου."


    Στην κορυφή