Η Ισπανία κόβει από το 2011 το τσιγάρο


Οι καπνιστές θα έχουν στη διάθεσή τους ακόμα λίγους μήνες για να καπνίζουν σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ στην Ισπανία.
Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα επέβαλε αυστηρούς κανόνες για να σταματήσει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους από φέτος, αλλά η υπουργός Υγείας, Τρινιδάδ Χιμένεθ δήλωσε σήμερα ότι οι αυστηροί περιορισμοί δεν θα εφαρμοστούν πριν από την αρχή του 2011.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας η μεταρρύθμιση του νόμου που ισχύει από το 2006 και απαγορεύει το κάπνισμα σε χώρους εργασίας, στο μετρό και σε άλλες τοποθεσίες, θα παρουσιαστεί στο Κογκρέσο στις αρχές Ιουνίου και θα συζητηθεί τον ίδιο μήνα.


"Όλα αυτά μας φέρνουν στις αρχές του 2011", δήλωσε η Χιμένεθ, σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τη δημόσια υγεία.

Στη μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου αντιτίθεται η Ισπανική Ομοσπονδία Ξενοδοχείων και Κέτερινγκ, που υποστηρίζει ότι εάν επιβληθεί πλήρης απαγόρευση καπνίσματος θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα ο συγκεκριμένος τομέας, καθώς προβλέπεται ότι θα μειωθούν οι πωλήσεις κατά 7% στα εστιατόρια και κατά 10-15% στα μπαρ και στα καφέ.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 44,2% των Ισπανών διαφωνεί με την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ υπέρ του μέτρου τάσσεται το 47,4%.


Πηγή NewsIt


    Στην κορυφή