Η ΗΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Η ήπια άσκηση φαίνεται πως είναι το μυστικό της επιτυχίας για τις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μητέρες.

Επιστήμονες σε ΗΠΑ και Δανία παρακολούθησαν για διάστημα ενός έτους 2.500 γυναίκες ηλικίας 18 έως 40 ετών που προσπαθούσαν να συλλάβουν και ανακάλυψαν ότι όσες επιδίδονταν σε ήπια μορφή άσκησης είχαν καλύτερα αποτελέσματα, συγκριτικά με όσες ασκούνταν έντονα.

Ολες οι εθελόντριες διατηρούσαν σταθερή σχέση και δεν ακολουθούσαν κάποια θεραπεία γονιμότητας εκείνο το διάστημα. Οι ερευνητές, αφού κατέγραψαν τις ώρες άσκησης των εθελοντριών ανά εβδομάδα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία ή η κηπουρική, συνδέεται με την ευκολότερη σύλληψη, ανεξάρτητα από το βάρος των γυναικών.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έκαναν τέτοιου είδους γυμναστική περισσότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν κατά 18% αυξημένες πιθανότητες να συλλάβουν σε κάθε κύκλο τους, συγκριτικά με όσες γυμνάζονταν για λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, οι πολύ αδύνατες ή φυσιολογικού βάρους γυναίκες που έκαναν υψηλής έντασης γυμναστική για περισσότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες σύλληψης σε κάθε κύκλο, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν γυμνάζονταν τόσο σκληρά. Στη διάρκεια της έρευνας κατάφερε να συλλάβει το 70% των εθελοντριών.

Πηγή Espresso

    Στην κορυφή