Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟ.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


"Τα όρια αντοχής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις των φορέων του αναπηρικού κινήματος στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και δεδομένου ότι οι προ διμήνου δεσμεύσεις της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ για την ικανοποίηση ζωτικών αιτημάτων έχουν παραμείνει απλές δεσμεύσεις." επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ που προσθέτει:

"Η υπομονή εξαντλείται όταν γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο αναμένοντας από το τέλος του έτους 2011 ο νέος Οργανισμός να καταβάλλει το κόστος των θεραπευτικών πράξεων των παιδιών τους.

Η υπομονή εξαντλείται όταν τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ κλειστής και ανοιχτής περίθαλψης δεν γνωρίζουν εάν έχει έστω σχεδιαστεί ενιαίος τύπος Σύμβασής τους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ο κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία των Κέντρων είναι ορατός.

Η υπομονή εξαντλείται όταν η τροποποίηση του παραρτήματος του άρθρου 15 του Κανονισμού που ορίζει χαμηλότατες έως εξευτελιστικές τιμές απόδοσης στους βαριά κινητικά αναπήρους για την αγορά των ορθοπεδικών ορθοτικών μέσων και τεχνητών μελών ακόμα δεν έχει γίνει. Απαγορευτική είναι η αγορά των ορθοπεδικών μέσων, προθέσεων για τα άτομα με βαριές αναπηρίες που επιβαρύνονται με το δυσθεώρητο πρόσθετο κόστος για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας τους. Η κατάσταση επιδεινώνεται και από την κατάργηση της απόδοσης δαπανών για αγορά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε βαριά κινητικά αναπήρους και για την μετακίνησή τους σε εργαστήρια για τη διενέργεια βασικών θεραπευτικών πράξεων.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα έχει αποτυπωθεί σε επανειλημμένες επιστολές των φορέων του αναπηρικού κινήματος και της Ε.Σ.Α.μεΑ. Η δίμηνη σιωπή της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η καθυστέρηση πληρωμών για αναλώσιμα υλικά που αγοράζουν χρόνια πάσχοντες και άτομα με αναπηρία προκειμένου να διατηρήσουν την αυτονομία και λειτουργικότητά τους δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις συντονισμένες κινητοποιήσεις Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων)και ΠΟΣΓΚΑμεΑ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονεών & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία) την Τρίτη 3 Απριλίου στις 10.00 π.μ. έξω από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Κηφισίας 39, Μαρούσι πλησίον HELLEXPO) και καλεί κάθε πολίτη με αναπηρία, τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και τα μέλη των συλλόγων φορέων του αναπηρικού κινήματος να στηρίξουν τις ανωτέρω κινητοποιήσεις."


    Στην κορυφή