ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ


"Παρά το γεγονός ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα κατανόησης για τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για αποπληρωμή κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, ο οργανισμός δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως πληρωμή των τεράστιων χρεών του. Ο χρεοκοπημένος οργανισμός κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών του υποχρεώσεων συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 πάνω από 300 εκ. ευρώ στους συμβεβλημένους κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς. Συγκεκριμένα ΔΕΝ έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Ιούνιο και για ιατρικές πράξεις - παρακλινικές - εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012." Τα παραπάνω επισημαίνει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και προσθέτει:

"Συνεχίζοντας την πολιτική του αιφνιδιασμού και των μονομερών αποφάσεων, το Υπ. Υγείας, απαξιώνοντας κάθε έννοια διαλόγου, με την εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και με τη θέσπιση οριζόντιων δραματικών μειώσεων στο κρατικό τιμολόγιο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και το 40%, χωρίς την ύπαρξη διαβούλευσης με κανένα συνδικαλιστικό ή θεσμικό ιατρικό φορέα, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την άσκηση της κλινικής και εργαστηριακής ιατρικής με όρους ποιότητας. Κατά την προσφιλή του τακτική διαγράφει ισοπεδωτικά, το κόστος της σωστής συντήρησης των μηχανημάτων και των απαραίτητων ποιοτικών ελέγχων, με αποτέλεσμα να εισάγονται όροι άσκησης της ιατρικής που δεν αρμόζουν σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατόπιν όλων αυτών και επειδή ο αρμόδιος αν. υπουργός κ. Μ. Σαλμάς και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχουν πλέον αποδείξει ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τιμήσουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους, είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε, σε συνεργασία με το σύνολο των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, το ενδεχόμενο νέας επίσχεσης παροχής των υπηρεσιών μας προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν είναι πλέον για μας οικονομικά εφικτό να χρηματοδοτούμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας."


    Στην κορυφή