ΦΣΑ: ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ;


"Σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις προχώρησε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τις προηγούμενες ημέρες" καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, τονίζοντας ότι: "Κατ’ αρχάς, εκταμιεύθηκε μικρότερο ποσό για τα χρέη του ΟΠΑΔ για συνταγές του 2011 (εν αγνοία του υπ. Υγείας κ. Λυκουρέντζου) που εκτέλεσαν τα φαρμακεία μας. Κατόπιν, το ποσό αυτό κατατέθηκε σε λογαριασμούς φαρμακείων που υπήρχαν προ διετίας, όταν ακόμα λειτουργούσε το ΙΚΑ, και πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη κλείσει, όπως υπάρχουν και τράπεζες που επίσης έχουν κλείσει (π.χ. ΑΣΠΙΣ κ.λπ.).

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια του ΕΟΠΥΥ, έγινε παρά τις επανειλημμένες έγγραφες προειδοποιήσεις του Φ.Σ.Α. προς τη διοίκηση του ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Οι φαρμακοποιοί εδώ και 1,5 χρόνο πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του διανεμητικού λογαριασμού του Συλλόγου τους, πράγμα που έγινε και με την προκαταβολή των χρεών του ΟΠΑΔ του 2011 τον περασμένο Μάιο, όταν ήταν διοικητής ο κ. Βουδούρης.

Ο Φ.Σ.Α δηλώνει ότι δεν υπήρχε κανένα διαδικαστικό πρόβλημα και αδυνατεί να ερμηνεύσει την πρωτοφανή ενέργεια του Οργανισμού, που προφανώς κατέθεσε λιγότερα χρήματα οδηγώντας τους φαρμακοποιούς σε οικονομικές περιπέτειες με τις τράπεζες, εφόσον δεν μπορούν να καλύψουν τις επιταγές και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Φ.Σ.Α. στη χθεσινή συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, τον κάλεσε να παρέμβει άμεσα επί του συγκεκριμένου θέματος και υπουργός υπεσχέθη να το κάνει.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες αποδεικνύουν την αποδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, που σε συνδυασμό με την παρατεταμένη πλημμελή λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, δείχνουν ότι μαθητευόμενοι μάγοι στο χώρο της υγείας, προσπαθούν να καταστρέψουν τα πάντα."




    Στην κορυφή