ΦΣΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ


"Τα μέλη του Φ.Σ.Α. όπως και όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας, γνωρίζουν πρωτίστως ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και αποζημιώνεται από την Κοινωνική Ασφάλιση για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Όπως όμως αναφέρει και το ίδιο το Δελτίο Τύπου του ΟΠΑΔ, «το φάρμακο αποζημιώνεται από την Κοινωνική Ασφάλιση», δεν χαρίζεται από τους φαρμακοποιούς στους ασφαλισμένους.", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) που προσθέτει:

"Υπενθυμίζουμε τις υποσχέσεις του ΟΠΑΔ και των αρμοδίων, την 1η Απριλίου περί εξόφλησης όλων των οφειλομένων εντός του Απριλίου που αφορούσαν τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2011 και όλους τους μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010. Την 1η Μαΐου 2011, ο κ. Σουλιώτης εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο εν ολίγοις αναφέρει ότι το Μάιο, ο ΟΠΑΔ θα οφείλει στους φαρμακοποιούς 3 μήνες (Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2010 και Απρίλιο 2011), διότι όπως αναφέρουν τα χαρτιά του, όλα έχουν τακτοποιηθεί.

Ασφαλώς όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σήμερα, 2 Μαΐου 2011, ο ΟΠΑΔ οφείλει στους φαρμακοποιούς τις Αττικής, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2010 και σε κάποιους φαρμακοποιούς τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011. Μπορεί γραφειοκρατικά να έχουν λυθεί τα προβλήματα του ΟΠΑΔ, στους λογαριασμούς όμως των φαρμακοποιών δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως διαφορά.

Οι φαρμακοποιοί αλλά και οι ασφαλισμένοι πλέον, γνωρίζουμε όλοι καλά την αλήθεια και περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων των αρμοδίων. Δηλώνουμε ότι μόλις υλοποιηθούν, από την επόμενη ώρα οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν κανονικά συνταγές του Δημοσίου".


    Στην κορυφή