ΦΣΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


"Με έκπληξη και αγανάκτηση ο φαρμακευτικός κόσμος είδε να μην τηρείται, για μια ακόμα φορά, η συμφωνία στην οποία είχαν δεσμευθεί οι Υπουργοί Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Οικονομικών και Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης, μια εβδομάδα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των Φ.Σ. Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας." αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και προσθέτει:

"Πιο συγκεκριμένα, υπήρχε ρητή δέσμευση των 3 Υπουργών περί πλήρους εξόφλησης ΟΛΩΝ των χρεών του 2011 προς τα φαρμακεία, εντός διμήνου. Αντί για αυτό, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που θα ψηφισθεί την Τρίτη 24/1/2012 στη βουλή, το άρθρο 1 διατυπώθηκε ως εξής: «το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ μέχρι του ποσού 1.5 δις Ευρώ, για την κάλυψη μέρους των υφισταμένων κατά την 31/12/2011, οφειλών του οργανισμού προς τα φαρμακεία κ.λπ.»

Εάν αυτό ήταν ένα τέχνασμα (τακτική στην οποία είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι οι Υπουργοί της κυβέρνησης) για να ανασταλεί η κινητοποίηση
των φαρμακοποιών, τους δηλώνουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Για να μην αναφέρουμε ότι για το ωράριο των φαρμακείων, χρησιμοποίησαν την τεχνική «τσουνάμι» όπου τα νερά, τραβιούνται από την παραλία για να επιστρέψουν σε δεκαπλάσιο μήκος και όγκο. Έδειξαν δηλαδή προσωρινά να κατανοούν το άστοχο της αρχικής απόφασης απελευθέρωσης του ωραρίου, για να επιστρέψουν δριμύτεροι και να καταθέσουν τροποποίηση, η οποία θα ορίζει ουσιαστικά ότι όποιος φαρμακοποιός θέλει, μπορεί να ανοίγει όποιες ώρες και όποιες μέρες θέλει.

Ας μην γελιούνται βέβαια. Αν δεν τηρήσουν όσα υποσχέθηκαν, ο φαρμακευτικός κόσμος θα ξεκινήσει πάλι κινητοποιήσεις που αυτή τη φορά θα είναι και εντονότερες. Η κοροϊδία έχει πια τα όρια της. Ως εδώ. "





    Στην κορυφή